onsdag, december 31, 2014

Godt Nytår

Glædelig bagjul og godt nytår.
Vi nyder juleferien og freden hjemme, det vil sige manden har trukket nitten i vagtplanen og arbejder alle dage i denne uge undtagen i morgen.  Vi snuppede derfor en skøn før-juleferie i Hamborg. Det er ikke sidste gang vi tager derned. Min hjemmecomputer gik i stykker sidst i oktober og nu virker endelig efter 2 måneder og et nyt tastatur. Dokumentation af håndarbejde er der ikke meget af og ligeså aktivitetet på bloggen. Jeg har i efteråret haft dobbelt så meget undervisning, som jeg plejer. Det kombineret med andre opgaver og en masse rejseri reducerede håndarbejde til under et minimum.
Strikkede julegaver var der lige nøjagtig en af, et par herrestrømper i blå stribet opal garn (indsæt selv billede) til gemalen som foreskrevet i unedskreven ægteskabskontrakt.


Status over året håndarbejdsmæssigt, nu 2014 og juletræet går på hæld. Strikkeri blev der ikke meget af bortset fra strømper og en Friday sweater til mig og en fransk genser til ældsearvingen. Anatolia er jeg stadigt igang med og samler mod til den komplicerede bort lige før bærestykket.  Symaskinen og især broderinålen blev trådet hyppigere. Det store projekt var selvfølgelig juletræstæppet, der er indviet i år. I baggrunden anes julestrømperne og yderst til venstre er min kommercielle, kitchede juelstrømpe.
Julehåndarbejdet er i småtingsafdelingen et kræmmerhus. Mønsteret er fra en af Ingrid Plums bøger med julebroderi.
Målet for 2015 er, at der skal være tid til håndarbejde hver dag om det så bare er 5 min inden sengetid.

9 kommentarer:

Anette sagde ...

Godt nytår til dig od din familie. Det lyder da som et par hektiske måneder. Godt I kunne holde juleferier på forskud.

Eva sagde ...

Det var da et meget fint nytårsforsæt.
Godt nytår.

christunte sagde ...

Godt nytår til dig! Håber, 2015 giver mere tid til afslapning og håndarbejde.

Angelikas quilts and knits sagde ...

hej Ulla,
godt nytår til dig og din familie. Dit juletræstæppe er meget flot ! Faktisk tænkte jeg på det, da vi i sommerferien var på en forfærdelig guided bustur igennem København. Under turen kørte et bånd med info omkring land, folk og kultur og på et tidspunkt sagde speakeren at danskerne fejrer to fester om året: midsommer og solhvervsfest. De fleste vidste hvad midsommer er (takket være den store svensker med de gule bogstaver), men jeg var den eneste der vidste hvornår solhvervfesten fejres ;-)

strikkeglade hilsner
Angelika

Jette sagde ...

Godt nytår til jer alle. Og så flot det er med sokker og tæppe, og dit kræmmer hus ser bare sødt ud. Du har godt nok broderet mange flotte ting, og så kan der jo ikke blive tid til så meget strik. Tror da også jeg vil tage dine 5 min. tid til at kreere noget, det burde da kunne flettes ind.

Lena sagde ...

Godt nytår!

hanne sagde ...

godt nytår Ulla, håber at se mere til dig i det nye år :)

Mette G. sagde ...

Godt Nytår til dig også. Håber, at du får mere tid til håndarbejdet i 2015.

GrenDesign sagde ...

Godt nytår, Ulla!
Herlige broderier, du viser der!
Jeg har vist også et juletræstæppe, jeg ikke har fået vist frem...det kommer..
:-) Britt