lørdag, november 01, 2014

Anatolia

Mit strikkekarrierer startede for alvor med en Rowan model selvfølgelig designet af Kim Hargreaves. Jeg abonnerede for år tilbage trofast på Rowan magasinet, men efter et par år dalede kvaliteten, og andre designere blev favoritter. Siden da har jeg ikke rigtig fulgt med i Rowan. I maj måned så jeg en meget fin jaquardstrikket sweater i en garnbutik i Søhøjlandet, som jeg straks forelskede mig i. Det var til min overraskelse en Rowan. Prisen var hmmmm temlig pebret, men jeg kunne ikke rigtig få modellen ud af hovedet.
Jeg fik anskaffet garn og mønster. Efter en nærlæsning af mønstret opdagede jeg to uforenelige ting: Der er flere mønsterrapporter med 3 eller 4 farver og modellen strikkes frem-og-tilbage indtil bærestykket. Jeg har åbenbart fortrængt i årenes, at Rowans modeller stort set alle er strikket frem-og-tilbage.


Garnet er Rowan Felted tweed, modellen hedder Anatolia og er designet af Marie Wallin. Jeg har fiflet med mønstret, så det strikkes rundt. Jeg er nået til mønsterrapporten med 4 farver. Det ender nok med 2 farver med hele vejen rundt og noget gobelinstrik med  de sidste to farver.

Nedtællingen til årets fiberweekend er begyndt og dermed planlægningen af medbragte strikkeprojekter og dessert.

5 kommentarer:

Eva sagde ...

Pyha, mønster frem og tilbage, det er livet for kort til.
Spændende at se det færdige resultat.

Angelikas quilts and knits sagde ...

hej Ulla,
jeg er bestemt ikke tilhænger af at strikke rundt, men frem og tilbage kan kun gå an med to farver.
Den bliver helt sikkert kanonflot !

strikkeglade hilsner
Angelika

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Der er bare så mange rigtig flotte Rowan modeller, og jeg er især vild med de flerfarvede. Men jeg ville nu også vælger at strikke rundt, hvor det overhovedet kan lade sig gøre. Den bliver bare så flot.

Jette sagde ...

Er også helt vild med de Rowantrøjer, Anatolia har jeg aldrig set, den er godt nok flot. Kan overhovedet ikke strikke vrang med 2 farver, så er det jo godt at vi kan finde ud af at få dem på en rundpind. Og Felted Tweed er bare et skønt garn. God fiberweekend.

christunte sagde ...

Det ser altså mægtig godt ud.... Kan godt forstå du faldt for den!