onsdag, januar 09, 2013

Godt Nytår

Meget forsinket. Det er passende at indlede 2013 med en opdatering på julebroderiet, der gerne skulle være færdig til 25. december i år. Lille E's julestrømpe fik masser af opmærksomhed i juleøgleferien og ikke det mindste siden. Hun er i tip-top form igen og har fundet sig til rette i vuggestuen, så nu er hverdagen for alvor startet. Mit delmål for 2012 er nået, de to huse på strømpen er færdigbroderet. De har en masse fine detaljer og kræver koncentration.


Belønning for 10 km opstrikket garn har jeg også indkøbt. Når man giver køb på sine principper kan man ligeså godt gå "all-in"og give køb på dem alle sammen. Modellen er Helga Isagers Starling og farven designeres yndlingsfarve iflg butiksekspedienten. Farven kommer slet ikke til sin ret på et billede, den er brun med undertoner af lilla. Helt ny farve i fruens garderobe. Jeg har lavet strikkeprøve, tjekket errata på isagers hjemmeside samt gennemlæst og gennemregnet mønstret belært af erfaring. Der er lavet noter til raglanudtagningerne, så når Bones starter lige om lidt skal der strikkes.


Efter Maxi-mini fik lillesøster hendes vest.
Mønster: Vest med Perlestrik af Susie Haumann fra "All you knit is love". En bog der umiddelbart ser lidt simpel og kedelig ud, men absolut vinder ved nærmere bekendtskab. Der er mange rigtig fine og anvendelige modeller i. Mønstrene er velskrevet og detaljeret beskrevet som amerikanske opskrifter. En oplagt gaveide sammen med noget lækkert garn til en nybagt strikker.
Pinde: 3 mm
Hot or not: Hot og den passer!

9 kommentarer:

Mette G. sagde ...

Den juleskummænd bliver bare så smuk. Får da helt lyst til at brodere :-) God fornøjelse med Starling. Farven lyder smuk :-)

christunte sagde ...

Det lyder som en flot farve. Brun med en anelse lilla.
Men Helga Isager? Igen? Aner man et kompliceret had-kærligheds forhold?
Modellen er rigtig, rigtig fin.

monaelisabeth sagde ...

Det bliver spændende med den Isager model, og ikke mindst farven.
Og den lille vest er rigtig sød.
Julebroderiet rigtig flot . Tænk at kunne brodere på den måde - fint.
hilsen Mona

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Du er da kommet smadderlangt med julestrømpen allerede!
Den farve du har valgt til din Helga trøje lyder lækker, måske man skulle smutte omkring sommerfuglen og se om det frister :)

Jette sagde ...

Den er vildt sød den vest, har set den "live", og smuk farve du har valgt til den.
Og lillesøsters mini er bare sød, og smukt broderi, bare jeg havde øjne til det.

hanne sagde ...

Oh Bones og strikketøj, såmbliver det ikke meget bedre :)

GrenDesign sagde ...

Ja, broderi tager tid, men er mega hyggeligt. Jeg blev i øvrigt færdig med juletræstæppet, mangler nu blot fotografering og blog-dokumentation :-)
Mon det er Fig, du har købt? Den er også fin og kan kombineres med overraskende mange farver. God fornøjelse med Starling.

Lise sagde ...

Sokken, der får mig til at overveje at blive brodeuse igen...
Tænk at du har fået mod på Isager. Jeg synes der går rygter om at nyere modeller har bedre korrektur, og flotte er de jo. Er i gang med Vanilla, og har ikke de store problemer, ud over at jeg ikke kan huske hvor jeg er nået til, og det kan Helga vel ikke få skyld for;-)

Lena sagde ...

Godt nytår. Godt søster også fik en fiiin vest. God fornøgelse med Starling og den fine fine julestrømpe.