mandag, august 27, 2012

Folded

For første gang i majet, majet lang tid (i hvert fald siden jeg blev gravid sidste sommer) er der strikket en trøje til mor. Falkebergs Patent tæller ikke i det regnskab, det er en cardigan ;-)
 Det var mit Ravellenics projekt, der som forventet ikke blev færdigt. Men en tur til Sverige t/r og hyggestrik, mens svigerforældrene blev banket i Guilloutine, så blev bullen færdig. Resten er strikket sene aftener, som passager i bilen og i de små pauser, dagene byder på. Jeg er startet på deltid igen og har farmand hjemme 3 dage om ugen.


Forfra - bemærk detaljen med læg

Faktaboks: Folded af Veera Välimäki
Garn: Wollmeise lacegarn gewitterhimmel fra lageret. ca 220 g svarende til 2/3 fed
Pinde: 3,25 mm - hvilket giver større strikkefasthed end opskriften.
Modifikationer: Maskeantal til str XL, længdemål efter str L og ca midt mellem M og L i omkreds.
Hot or Not: Hot, let - tror den passer til mine sorte jeans med nitter.

Nu overvejer jeg så, hvad der skal strikkes. Det bliver lagergarn, for vi har købt for en lille månedsløn blandede flybilleter til USA, indkøbsmekkaet for enhver garn, fiber og stofjunkie, og Estland, et strikkemekka for feinsmekkere.  Jeg er igang med at spare op til shopping. Desværre er det mor, der arbejder i Estland og far, der er medfølgende ægtefælle.. Hmm med der bliver lige en feriedag eller to til garnshopping, og jeg ved fra sidst, hvor butikkerne gemmer sig.

torsdag, august 16, 2012

Langt ude i skoven...

ad smalle, snoede asfalterede veje, så 2 km nede af en grusvej og forbi et moseområde lå et lækkert sommerhus i den sydlige Småland, som fruen panik-lejede sidst i juni. Der var 3 andre huse i nærheden og meget stille. Der er er blevet badet, roet, grillet, strikket, broderet samt ristet marshmallows til s'mores og spist blåbær i overdådige mængder. Fremfor svigerforældre på besøg i en uge i vores dukkehus lejede vi et sommerhus ved Bolmen og kom væk hjemmefra. Det gentager vi igen. Enten længere nordpå i Småland ellers Norge ellers Berlin eller .....  DM mener klart vi skal tilbage til Sverige og besøge Pippi. Den billigste ferie nogensinde for mit vedkommende - jeg har ikke brugt en krone på garn, stof, kunsthåndværk, tøj eller andre souvenirs.


Jeg meldte mig til Ravellenics med det formål at komme godt igang med Folded, ikke for at blive færdig. Pind 3 og glatstrik er for kedeligt til andet end til bilstrik og socialstrik. Status ved afslutningsceremonien: Bullen er færdig og en prøvning afslører, at den er lovende. Læg mærke til, hvordan bare 20 masker forskel ved taljen ændre farvefordelingen.


p.s. Vi fik faktisk pakket alt i den lille peugeot og der var stadig udsyn gennem bagruden.


fredag, august 03, 2012

Sommerferiesysler

Symaskinerne er i hi, for hele familien er hjemme. Det er de små, transportable ting, der får opmærksomhed. En uge i sommerhus uden internet og kun DR-kanaler giver masser af tid til håndarbejde.  Status på Flora Stripe, man begynder at kunne se hvad, det skal ligne. Når baggrunden er broderet træder motivet virkelig tydeligt frem. Den grå stribe til venstre skal være dobbelt så lang og mangler ca 15 fætre. 

Mit Ravellenicsprojekt, som jeg absolut ikke regner med skal være færdigt er Folded. Ravellenics giver bare muligheden for at komme godt igang med de uendelige omgange glatstrik. Inspireret af denne her blev garnet wollmeise lace-garn fra lageret. Farven hedder gewitterhimmel, den blå er en smuk, intens elektrisk blå. Hende uldmejsen kan noget med farver.  Jeg har en noget anden strikkefasthed end opskriften, da garnet er tyndere. Pind 3 og maskeantal til str XL giver ca en M/L regner jeg med. Det perfekte bilstrikketøj, glatstrik, rundpind 3 og 300g garn giver mange timers underholdning, men fylder meget lidt i strikketasken, som deler passagerpladsen sammen med mig. Praktisk når 4 personers bagage og en odderbarnevogn skal pakkes i en Peugeot 206 stationcar sammen med 2x autostole, 2 børn og 2 voksne.