fredag, juli 20, 2012

Yak -

Ahhh endelig et egoprojekt til moi og endda i luksusklassen. En passende indledning på min ferie. Jeps jeg holder ferie. Min barselsorlov er slut og efter ferien holder manden on jeg begge forælderorlov  på deltid resten af året. Det er der mange gode argumenter for, det bedste er: Det ønsker han og jeg selv. Bankrådgiverens bedste argument er, at vi begge har 12 ugers forælderorlov med fuld løn og pension, som den anden ikke kan få fingrene i. Fordelen er, så er der en skarp afgrænsning af arbejds- og orlovsdage og dermed veldefineret håndarbejdstid :-)

Mønster: Beaded lace shawl, TribbleKnits. Majet, majet nemt og ligetil. 
Garn: 50 g minus ca 10 m yaktastic fra Little Knits. Opskriften siger to nøgler grrrrrr.
Pinde 3,5 mm
ca 1700 japanske glasperler str 8
Hot or not: mmmmmmmm blødt og bling-bling. Lille sjal, nærmere et tørklæde. Desværre har jeg måtte korrespondere noget frem og tilbage med butikken og designeren. Flere fejl i isager-klassen (manglende korrektur, garnforbrug og regnekundskaber). Butikken var meget hjælpsom og tjekkede opskriften igennem. Designeren var temmelig afvisende for, at der kunne være fejl i for hun havde sendt rettelser. Der var såmænd fejl i rettelserne. 


fredag, juli 13, 2012

Josefine^2

Tusind tak for kommentarerne sidst! Dukkebarnet er rigtig fint og senere skal hun have både sengetøj og mere tøj.

Sommervejret giver rig mulighed for kreasysler indendøre, når man modsat flertallet af DM's legekammerater ikke er taget på "kør-selv-telttur til Italien" eller "All-inclusive". Næææh her bliver det til et sommerhus i Småland, der som bekendt også regner væk, i selskab med engagerede børnepassere bedsteforældre. Minder mig om, at jeg måtte sende svigermor en ønskeliste over ting, jeg kunne bruge fra staterne.
Josefine har fået en navnesøster og legekammerat:

 
Facts: Se forrige indlæg. De eneste ændringer er blå øjne og mohair boucle til hår samt en filtkugle er brugt inderst i hovedet. Ahmmm en manglede kæmmet uld jeg kunne ikke lige huske, hvilke af 15 kasser i kælderrummet, der indeholder spindefibre. Mohairgarn er bedst til børn, der ikke længere putter alt i munden pr automatik. Giver sådan nogle kedelig hårboller, når det bliver gylpet op ;-) 
Sjovt hvordan samme mønster og forskelligt materialevalg kan give to vidt forskellige dukkerpersonligheder. DM mener, at jeg også skal have en dukke og vi mangler en drengedukket. Jeg tror nu, vi liiiige tager en pause. På et tidspunkt vil jeg gerne på kursus for at lære de finere detaljer.

Lone: Det er et projekt, der tager tid, men det er nem at dele op i små, overkommelige bidder, så kast du ud i at lave en dukke til datteren. En dukke kan sys på en god, lang kreadag med lidt øvelse. Det, der tager længst tid er at sprætte stræksømme i tricot op. Tøj og tilbehør derudvover. Det er rigtig hyggeligt, desuden får man brugt en masse stof og garnrester til dukketøj og -udstyr.

Mit ego-strikkeprojekt nærmer sig den afsluttende hulmønsterkant og så noget, der er beskrevet som en hæklet picot-kant med nål nr 1,1 mm og men en halv million (næsten) perler.

Ellers er jeg igang med at indrette bedsteværelset bevæbnet med symaskiner og hæfteklammepistol. Nu venter jeg så på at manden finder slagboremaskinen frem og montere kreationerne, så kommer der billeder.
Ungerne sover, nu er det tid til en times egostrik og et lille glas, kølig spansk rosé.

torsdag, juli 05, 2012

Junis produktion

Sommer, sol og barsel, der er blevet syslet i både kælderen og på terassen. Jeg er igang med at indrette mit syværelse gæsteværelset. Der skal sys gardiner, arrangeres og sorteres, lige nu temlig kaotisk. Deadline er inden jeg starter fuldtidsarbejde igen efter jul.

Lillesøsters kommende veninde, der er navngivet Josefine af storesøster.

Mønster: Tusindfryd dukker af W.O Steensen, Klematis 2011.
krop: tricot fra Tante Grøn og kæmmet uldtops
hår: knap 50 g Limbo fra Schoeller-Stahl, 

Mund& øjne: Blomstergarn (den originale fra håndarbejdets fremme) hamstret under Lund+Lunds ophørsudsalg.  Skal du have samme kvalitet broderigarn idag, så er det Flora cotton fra Fru Zippe du skal købe. Blomstergarn fremstilles hos en anden producent.  (Farvenumre: Flora cotton = blomstergarn  + 101). De blide farver i blomstergarn passer godt til dukker. 

Modifikationer: håret er lavet ved at hækle en tætsiddende hue/paryk, der sys fast på hovedet. Det løsthængende hår laves ved at vikle et passende antal gange omkring en bog. Sæt et stykke scotch tape i den ende kortside og klip op i den anden. Dernæst syr man med tætte sting på symaskinen midt på tapen for at lave en "midterskilning". Hårstykket sys på huen. Fordel: hvis dukken mister håret enten fordi baby hiver eller et børnehavebarn bevæbnet med en saks leger frisør, så kan man lave nyt hår uden at skulle lave et nyt hoved fordi tricot'en er ødelagt. Begge iøvrigt realistiske scenarier. tøjet er syet af rester fra mit stoflager. Der skal produceres et par sæt mere til dukkekufferten.

Hot or Not: Lillesøster er ikke stor nok til at tilkendegive en mening, men DM mener helt klart, at hun skal have en magen til. 

Farmand har haft fødselsdag og pr ikke-nedskrevet ægteskabskontrakt  var en af gaverne:
Garn: 64 g Opal cotton
Opskrift: 60 masker og standardopskriften, lidt kortere end sædvanligt, da det er sommerstrømper.


Lille E manglede et betræk til babydynen,


Stof: Jomo Jungle fra Alexander Henry knap 1,5 m fra stofkasse nr 1.

Aahhh lagernedbringelse er godt og tiltrængt efter et besøg hos Skipper Stoffer, der holder stoffestival med 15 % rabat. Jeg var stolt, a) det blev ikke firecifret og b) næsten halvdelen af pengene blev brugt på kjolestof til moi.