onsdag, juni 20, 2012

Pæoner

Tid til at vise status på mit igangværende evighedsprojekt. Jeg har været igang i ca 3/4 år og det har været i dvale hen over vinteren pga nattemørket. Hvis jeg nu snupper 10 min hver dag, så bliver det færdigt på et tidspunkt. Pæoner er en af min yndlingsblomster, så da Fru Zippe lancerede en broderet pude med pæoner, var jeg nødt til at slå til.

Versionen er med 10 tr/cm, den findes også med 12 tr/cm. Status - jeg er færdig med den store pæon, som nok er det mest tidskrævende del pr areal. Der sys med hele og halve korssting i en masse forskellige lyse nuancer på ubleget hørlærred. Det kræver koncentration og en god arbejdsbelysning. Nu er jeg igang med bladene omkring. Inden så længe starter jeg autopilotdelen nemlig de lodrette striber og udfyldning af baggrunden for at få afveksling ellers går jeg nok bare død i uendelige striber...

Savner du inspiration til broderi med et kækt tvist og i nutidigt design, så kig forbi Pelse Asboe's fine, lille butik i Århus. Den eneste ulempe, der er mange flere skønne projekter end jeg har håndarbejdstimer i døgnet.

Karin - hvad er status på din version af samme broderi?

fredag, juni 08, 2012

Nu noget andet end strik

Jeg er trææææææt og har smidt mig på sofaen med lillesøster i strækviklen og computeren på skødet.  DM hopper rundt i stuen med kæphesten Emilie, der kom med hjem efter dagens indianerfest i BH. Manden og jeg har bestilt indisk mad til levering, når DM sover.

Jeg har haft syflip på det seneste, som, bloggen kan bevidne.  Nu er jeg mættet og overvejer at sende maskine til et kærligt eftersyn, den fortjener det. Her er noget af produktionen - jeg glemt at tage billeder af et par grå silkebukser og nogle maaaajet hemmelige sager til en bytterunde.

Mønster: Mini-krea str 74
Stof: kogt uld, en rest liberty (Poppy Rose) til foer og kantebånd og en rest rib til fødderne. Hot or not: Den er fin, der er dog nogle skønhedsfejl.
Jeg overvejer, om der skal applikeres noget på ryggen af draget med foerstoffet.. Jeg vakler lidt, bliver det for "meget" eller vil det give et "pift"?
Ny teknik: Første gang man eksperimentere med at skjule sømme med kantebånd er der ikke ligefrem klogt at starte med en kombination af stræk og faststof.
Hot or Not: Den skal nok blive brugt til efteråret i cykeltrailen.

Lillesøster skal selvfølgelig have en dukke. Så jeg er igang med at lave en efter Tusindfryds bog. Foreløbig er der lavet et hoved og syet kropsdelene.

Idag var dagen for den årlige sommerfest i DM's børnehave. Det var med indianertema. De skulle nok have droppet regndansen, for festen regnede væk.


Opskrift: Kanelkage fundet på DK-kogebogen
Pynt: karamelsnøre og farvet mmf plus smørcreme.
Hot or not: Hmmm alt blev spist. Måske var der for lidt kage?

fredag, juni 01, 2012

Storesøsters samlebånd

Et større projekt er blevet færdigt og det har endda kun taget en god måneds tid. Et samlebånd til DM i farvekombinationen, der blev døbt hindbær-, blåbær og chokoladeis aka C5, C7 og C20 i Geilsk bomuld/uld.  Farverne blev udvalgt under  kærlig mobning fra de Geilske Garnfeer i Middelfart.  Trøjen er let og lun, perfekt til sommeraftener og indendøre om vinteren samt godkendt af DM.

Takket være min yndlingsgarnfe, så er der garn nok til en magen til til lille EC. Hvis altså jeg for strikket den inden for de næste par måneder, for den unge vokser i raketfart. Manden min har snart fødselsdag, så pr ægteskabskontrakt, bør han modtage et par hjemmestrikkede strømper. Dem må jeg hellere komme igang med. Men der skal nu også være tid til egostrik, nemlig mit  igangværende projekt: yak + perler = mums