søndag, april 29, 2012

Barselssysler

Må jeg præsentere: en ny klassiker i  baby-i-rib-klassen:


Mønster: Bodystocking fra Askeladen str 62/68
Garn: Askeladens silke-uld 33 g
Pinde: 2,75 mm
Hot or not: Praktisk, lun og perfekt til små babyer. Det mønster skal jeg have strikket igen i flere størrelser. Jeg er svoren tilhænger af undertrøjer og bodyer til småbørn i uld-silke og uld.  Lille EC er en kæk str 56, så den er allerede i brug. Mønstret kan købes uden garn til ca 80 kr, halv pris med garn, det er lækkert, hos Askeladen. Det dækker fra str 50 til 104. Garnet minder meget om det udgåede (vræææææææææl) tvinni tussah og om duo silke-merino, dog er det løsere tvundet.


 Den engang ferrarirøde barnevogn mangler et indkøbsnet: Jeg endte med et lalleglad tropisk tema.  Indersiden skulle have været blå, men jeg havde kun 1/3 yard og ikke 1 af det stof UPS.
Yderside
Inderside lommer med hjemmelavede knapper:

Mønster: Lickyty Split Bag af Made by Rae Stof 2 x 1 m i 110 cm bredde plus en rest til kontrast lommer, kan sys af 2x1 yard. Supernem og med udførlig syvejledning.

lørdag, april 21, 2012

Vår

 Halløj fra barselssumpen, hvor hverdagen starter på mandag for manden, der indleder med fyraftensmøde og efterlader mig med to unger indtil storesøsters sengetid.
Siden sidst: Odense Kommune har overgået sig selv, vi har fået tilbudt vuggestueplads til EC i storesøsters institution først på vinteren (HURRA for søskendegaranti). Nu kan vi faktisk planlægge min og mandens fordeling forældreorlov sååååå meget nemmere.

Lille EC meldte sin ankomst før broderiet blev færdig, men da den unge dame sover det meste af døgnet, så er det sidste på broderiet blevet færdigt. Jeg har helt glemt, hvor meget spædbørn sover, men udnytter egotiden max til både håndarbejde og andre egosysler, for der bliver helt sikkert mindre af den.Mønster: Fingerfärda - kig nærmere på den biks, de har mange fine ting og jeg skal sikkert handler der igen.
Materialer: hørlærred med påtegnet mønster, DMC amagergarn, pris ca 130 kr. Det er købt i Middelfart til messen.
Hot or not: Fiiiiint og meget forårsagtigt.

Projekt nr 2 er et juniordynebetræk. Kender vil straks spottet et klassisk Georg Jensen Damask design, Er der andre end mig med uopslidelige orange/hvide navnehåndklæder fra halvfjerdserne?
Dynebetrækket er syet af et prøvebetræk, der har været brugt som demo i butikken, og er købt på udsalg. 10 cm klippet af den ene side, åbningen formindsket og så to trykknapper sat i med kampressen. Vupti-vapti en masse penge sparet.

mandag, april 09, 2012

EC 0.0

Lillesøster ankom 12 dage over tid:  54 cm og 3800 g med mod på livet fra start.  5 timer senere var vi hjemme og halvandet døgn efter kom DM hjem fra påskeferie. Der er dømt barselssump de næste par uger.


DM har allerede erklæret at kælenavnet "Little One" ikke tilhører hende mere, nu er hun "Big One" og EC "Little One". Far er selvfølgelig "Bigger One". Mor er ikke big, for hun er allerede under før-graviditetsvægten. Nu skal kiloen så bare ikke snige sig under barselssumpens kaffe, kage og hygge. Jeg må hellere for meldt mig til yoga og shoppet en cykeltrailer (anbefalinger modtages!).

tirsdag, april 03, 2012

Overtid...

Det hjalp så ikke at begynde på fuglejakken, intern baby nyder rummelig 1 værelses og har ingen intention om at komme ud. Det tegner efterhånden til tvangsopsigelse grrrrrr. Set positivt, jeg fik ikke to børn med samme fødselsdag, kan sove 8 timer uden afbrydelser samt manden og DM har ferie. Jeg ærger mig mest over, at der ikke er yoga på torsdag og svømmehallen er lukket fredag. Vi har endda nået at indrette babyværelse, sortere tøj, rydde op i kælderen og alt muligt andet.

Et eller andet skal jeg lave, for netshopping bliver for dyrt i længden. Mit stendøde kamera har dog fået en afløser, et smækker-lækkert canon i lilla (selvføli'), så nu kan der komme flere og bedre billeder på bloggen. Håndarbejdsmæssigt har jeg kastet mig over et forårsbroderi købt på Håndarbejdsmessen:

Hvad sker først?
1) Færdigt broderi
2) ekstern baby