søndag, december 30, 2012

Maxi Mini

Eller historien om, hvad der sker når man tager et andet garn end det i opskriften og snupper en rundpind uden nr, men vist nok i den rigtige tykkelse uden strikkeprøve (fyyyyyy). Strikke-strikke: "Hmmmmm er lille E så stor om 3 mdr?" "Nå men jeg skal lukke af til ærmer og så bliver den mindre"... Senere: "D.... kan jeg ikke lige måle på dig?" Godt man har en 4 år ældre ældstearving, der synes lilla og pink plus rosenknapper er fiiiiiiiiiiiint.

Mønster: Mini af Else Schjellerup Garn: 130 Aade Long 8/2 aka estisk variant af Evilla, Kauni etc. Købet i Tallinn
Pinde: 3 eller 3,5 mm, har ikke målt efter
Knapper: Jane Hamilton fimoknapper med roser. Så knapperne har fordoblet materialeudgifterne.
Hot or not: Hot. Nu har jeg slået op til en Vest med Perlemønster fra All you knit is love. Ganske praktisk kan man strikke et stykke inden beslutningen om størrelse skal tages.

 Julesygeferien er snart overstået, den startede med at jeg blev overøglet af yngstearvingen og så sent som igår øglede hun igen på mig. Idag er jeg sluppet 7-9-13, der er stadig 3 timer tilbage. Imellemtiden er både hendes dyne, min dyne, mit nattøj x mange, autostol, barnevogn etc blevet overøglet. Mor er trææææææææææt og trænger til egotid. Jeg måtte aflyse det årlige bagjulstrik og familiejulefrokost pga sygt yngel..
Julegaver: tjaaaaa temaet er vist køkkengrej... fraregnet et par keramikørering fra Louise Kragh, så var det gryde, vaffeljern, kagerulle mm. Det nærmeste vi kommer strikketøj er en cashmerecardigan til mig fra mig. Nytår fejres i fred og ro herhjemme, jeg overvejer at gå i seng før midnat. Januar skulle gerne starte med en frisk og veludhvilet mor.


8 kommentarer:

christunte sagde ...

Nej men altså! Jeg forstår, hvorfor min søster var overlykkelig hver gang et af hendes børn lærte at brække sig i en spand......
Håber, du får et fredeligt og helsefyldt nytår!
(Dine gaver lyder nu ikke helt tossede.....)
Vesten er flot, og hvem gider bruge tid på strikkeprøver når den bare passer et andet barn perfekt?

Angelikas quilts and knits sagde ...

Var der ikke noget om at en fællesgave automatisk udløser et styks ego-gave ?
God bedring til poden og godt nytår :-)

Angelika

Strikkeheksen sagde ...

Øv for den, det lyder da ganske enkelt skide træls, for at sige det på godt jysk! Krydser fingre for, at du kommer igennem uden at blive smittet.

Strik i den forkerte str. er jo ikke noget at græde over, når der er en anden lille pige, der kan overtage - hun bliver fin :-)

Rigtig godt nytår :-)

monaelisabeth sagde ...

Godt nytår og god bedring.
Det var da heldigt, at der var nogen, kjolen passede :o)
hilsen Mona

Lin sagde ...

Saa gaelder det om at bacille-barikadere sig. Krydser fingre for at du kommer hel igennem krydsilden. jeg tager hatten af for dig. Taenk saadan at turde slaa op og bare strikke uden sikkerhedsnet. Waouw.
rigtigt godt nytaar til dig og dine.

Jette sagde ...

Godt nytår!
Og flot Mini, trods en anden modtager end forventet, så må du på den igen, med strikkeprøve osv....
Og krydser fingre for at du bliver baktussefri..

GrenDesign sagde ...

Godt nytår, Ulla!
Og god bedring til jer alle.

Kirsten sagde ...

Godt nytår!
Fin vest og lille E når jo nok til at kunne fylde den ud.
Håber I er blevet raske.

Hilsen
Kirsten, dér hoster og sprutter