lørdag, februar 26, 2011

Julekalenderbroderi along status februar

Hvordan går der hjemme i stuerne med julebroderierne?
Her er som sædvanlig travlt op til den årlige ansøgningsfrist, midlerne er blevet færre og konkurrence større, det er krisetid i forskningsverdenen. Men  20-30 min med et julebroderi får hjernen til at koble fra inden sengetid. Vintervejret hjælper til med at skabe den rette stemning. Jeg tvivler lidt på, at 25 C og udsigt til stillehavet har samme motivation. DMs adventskalender er nået en milepæl. Jeg er færdig med motiverne på 2 af 4 mønsterark dog minus datoer. Nu mangler der et par togvogne, en halv snes nisser, datoer og assorteret sne.


Andre deltagere:
Lena - julekalender til baby
Lone - snupper to stks
Linda - Oskar skal ikke snydes
Karen - julekalender til M
Anne - velkommen til - brodere en gavesæk
Kirsten - er igang med årets juletræ
Ulla - julekalender til DM

onsdag, februar 16, 2011

Fastelavn...

Vrooooooommmmm her sker alt for meget IRL, der er ikke megen tid til at være kreativ. Der er faktisk ikke ret megen kreatid førend ansøgnings deadline d. 1. marts.
Februars produktion: 2 huer til Cuba og så et lækkert silketørklæde i liberty, 30 cm silke i fuld bredde, 2 trådet rullesøm og wupti wapti et tørklæde.


DM fik for et par måneder siden lov til at vælge frit på hylden med tyl og acetatfor. Planen var at sy et fiiiint fe-kostume til hende. Ahhhhm andet fik prioritet, men endelig fik jeg taget mig sammen til at klippe alt for mange blade i tyl:

Mønster: Fe-kostume Ingelise hæfte med Fastelavnskostumer
Materialer: Acetat i pink og jadegrøn, tyl: pink, grøn, tyrkis, lilla og cobolt.
Hot or Not: HOT hun insisterede på at have det på hele weekenden, danserede rundt iført sommerfugle vinger og dannebrog. Hvor er min lille, store pige, der snart skal i børnehave, sjov.

lørdag, februar 05, 2011

Patent

Er hvad mit job har min tid fra slutningen af januar til 2. marts. Der er møder, konferencer, eksaminer (230 opgaver rettet, 80 tilbage), internater, ansøgningsskrivning og meget andet. Det eneste strik er små huer til Christines Cubaprojekt -

Oveni så er der gået knapt et år siden sidste forsikringsskade. Det er da for godt til at være sandt. Da manden fjernede sne fra taget for et par uger siden opdagede han huller i zink-taget, der vel og mærke var lagt for knap 5 år siden iflg tilstandsrapporten aaagggghhhh.... Fru strikkeforsker øjnede straks en alvorlig reduktion af de næste mange års hobbybudget, konfiskation af censorhonorar og en aflysning af transatlantisk sommerferie, da blikkenslageren gav et prisoverslag.... Det startede ved 30.000 kr -så ved alle godt, hvor regningen ender, når håndværkerne er færdige.

Taglæggeren har absolut dumpet elementær i kemi på folkeskoleniveau:
hint:
Zn(s) + 2H+(aq) -->????

Eller oversat til almindeligt dansk zink + syre giver?

Ejerskifteforsikringen har accepteret den uden større argumentation. Topdanmark er TOP nice!
Ellers havde han også fået 2 timers forelæsning i uorganiskkemi inklusiv demonstrationsforsøg.


Patent er så også navnet på den seneste Hanne Falkenberg model, der på forunderlig vis kom med hjem fra Strikkecafé i torsdag, hvor tanterne underholdt. Patentstrik har jeg endnu ikke prøvet, men med Fru Falkenberg opskrift bliver processen ikke en "pine" ;-)