lørdag, august 13, 2011

Det vilde vesten

3 ugers sommerferie er snart slut - ØV. 2 meget hektiske uger blev tilbragt i USA midt i og nu er dagsrytmen næsten på dansk tid. Hverdagen starter mandag morgen kl 6 yak.

2 forlængdede weekender med familietræf i hhv Estes Park, Colorado og Yosemite USA. Imellem dem var der 2200 km. Udstyret med svigermors mini-van tungtlæsset med telt, soveposer og køkkegrej begav vi os på et vaskeægte road trip gennem øde egne af USA først lang Colorado floden ad I-70. Dernæst af high ways gennem Utah, Nevada og California til Yosemite af bagvejen (Tioga Passet). Vi nåede en bid af det vaskeægte Las Vegas nemlig et hotel i forstæderne komplet med "Strip Malls", typehuse og Casinoer. Der er et eller andet over at passere skiltet med "110 miles to next service" læs: næste sted med mad til både bil og mennesker og Springsteen Live 75-85 i CD afspilleren.

Arches National Park

Yosemite Falls - udsædvanlig meget  vand pga et snefald 300 % over normalen. Yosemite var overfyldt af turister. Vi holdt os til dalen med offentlig transport (shuttle) eller cykler. Her er jeg afgjort enig med Politiken. Mit første besøg var i oktober for 8 år siden. Det var en meget større oplevelse. Boede i teltbyen Curry Village. Jeg er tilbøjelig til at give svigerfar ret. De bjørnesikrede skabe var mere for at undgå en seriøs invasion af agressive egern end bjørne.


Man kan så undre og muntre sig over følgende artikel i Politiken. Ja for fanden, naturen er vild og man skal passe på. Men folk bliver sgu også slået ihjel af hensynsløse billister og her i byen plaffer de tilfældige kondiløbere ned på turstierne... Jeg vil til hver en tid hellere tage på telttur i en amerikansk national park med mad og toiletartikler opbevaret i bjørneskabet end tilbringe 14 dage sammen med 300  danskere på Gran Canaria.  Det at vandre et par timer uden at møde andre mennesker og opleve vild natur er lykken.

Feriestrik - CamomUlla in progress.Hedebindesjal fra Herning X Camomille X "Dew Drop Edging" fra Heirloom Knitting.

Med 3 fejl på 12 mønsterpinde bort og ingen diagram i opskriften på Camomille fandt jeg min egen bort. Har du lyst til lignende så kig i Heirloom Knitting eller Barbara Walker. Walker har godt nok ikke diagram med til gengæld et meget detaljeret sort/hvid foto af mønstret, så man kan tælle masker. Hendes Oak-Leaf Edging i Bind II ligner rigtig meget Camomilles

7 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

Storslåede udsigter - mon ikke statistikkerne viser, at det er farligere at opholde sig i byen eller på Cran Canaria ;-)

Fin bort, du har valgt til Camomille og også en lækker farve :-)

Jette sagde ...

Ej, lyder som skøn tur, altid været mit ønske at køre gennem USA, virkelig flot natur, som kan nydes helt alene.
Smuk Camoulla.

christunte sagde ...

Nøj, det ser vildt lækkert ud i nationalparken!
Glæder mig til at se Camomulla. (Feedt navn...)
Jeg læste også den artikel i Politiken. Mon ikke det også handler om, at nogle mennesker ikke helt har forstået forskellen på nationalparker og forlystelsesparker? Vi er kommet ret langt væk fra naturen.

Lena sagde ...

Det lyder som en skøn tur - det er nogle smukke steder I har været forbi efter billederne at bedømme. Hvad med frk. DM - sad hun på ryggen når I var på vandretur og hvad sagde hun til lange bilture?

Britt sagde ...

Feed tur!! Der er ikke noget, der banker storslået natur - og også det er større i US.

Kirsten sagde ...

Flotte billeder, håber I havde en god tur! Du er nået rigtigt langt på Camoulla.
Tak for kommentaren forleden, jeg glææder mig.

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Det lyder som en skøn ferie! Og jeg er enig, man kan komme galt afsted så mange steder, men udviser man snusfornuft så skal man da ud og se naturen og nyde storheden og mennesketomheden.