lørdag, juni 18, 2011

Skønheden og Udyret

En skøn pinseferie tilbragt i Bedstes sommerhus på det smukke Helgenæs blev afløst af en hektisk uge. Idag lørdag var ikke engang fridag. Niks nej det er blevet ind at afholde eksamen om lørdagen. Derfor er den ansvarlige underviser nødt til at være til stede før, under og efter. Ferien bød på strik, fjordrejer, ture ud i det blå og krabbefangst. DM brillierede ved at smide fiskestangen i vandet fra bådebroen. Den stakkels far måtte vade ud i det 14 C kolde vand og hente den ind. Han nægter ellers kategorisk at hoppe i havet førend det er min 25 C varmt. Gæt hvor mange gange, han har havbadet i Danmark?

Men nu er der dømt afslapning med fodbold Star Wars V, jordbær pavlova og et strikketøj. Inden da skal der lige præsenteres færdige projekter. Vi starter med af flashe et par opal strømper - Du ved det strømpegarn, der var tip-top trendy for 4-6 år siden. Garnet vi vist er mange, der har et had-kærlighedforhold til. Farverne kan i hvert fald overrasker, men opal holder tilgengæld til massivt slid og trægulve modsat de lækre 100% merinogarner. Opal blev siden afløst af Kauni/Evilla. Nu hærger supersoftkloner i alle afskygninger.  Hvad tror du det næste trendy garn bliver?
Eller har de tynde bomuldsgarner til hæklerier allerede afløst supersoft(klonerne)???

Mønster: standard strømper 44 masker, 20 masker til hæl.
Garn: 88  g Opal 6 trådet, det bedste fra regnskoven inspireret af en and. Ahmmm farven var noget anderledes end på skærmen.
Pinde: 3,25 mm Dyak Craft Darn Pretty Needles - mine nye favoritter.
Hot or Not: Manden er tilfreds. De er teknisk set "Julen 2011 strømper" pr ægteskabskontrakt.

Næste projekt:
Mønster: Tørklæde med blonder. Konceptet er et løstvævet silketørklæde, hvor man hækler eller strikker blonder til i et luksuriøst silkegarn. Så for under 250-350 kr og noget håndarbejdstid har man rendyrket luksus.
Garn: Pure Pope Silke 48 g lilla og 24 g pink.
Hæklenål: 1,75 mm
Hot or not: Hot. Der var iøvrigt fantastisk service fra Pure Pope's side. Jeg løb tør for garn og der var åbenbart forkert garnforbrug i min opskrift. Fluks landede der ekstra garn i postkassen.

4 kommentarer:

Jette sagde ...

Det kan man da vist godt være enig i, det med skønheden og udyret, men uanset de forskellige farvekombinationer, så er Opal den mest slidstærke strømpegarn i min samling, bortset fra Brugsens, men det bliver hårdt i brug. Og når du nu har kontrakt med de der strømper, så er de da fine til ham. Tørklædet er bare rigtig smukt og godt du fik det sidste garn.

Strikkeheksen sagde ...

Kan se "historien med fiskestangen" for mig ;-)
Jeg har så vidt jeg husker en del Opal på lager, men vistnok mest ensfarvet, så mange slidstærke strømper venter forude - sammen med et par sokker i str. 46 til min yngste søn (der er også indgået kontrakt - de skal laves i indeværende år ;-))
Meget fint og smukt tørklæde :-)

Mette G. sagde ...

Uha jeg har også et pænt stort lager af Opal garn fra dengang, det var "hot". Sjovt, som der også er mode i garn. Spændende, hvad det næste bliver!

lykkefanten sagde ...

Er Opal blevet yt? Det har jeg heldigvis ikke opdaget (eller er måske nærmere ligeglad) ;)

Lækkert tørklæde og dejligt med god service!