tirsdag, december 21, 2010

Glædeligt Solhverv

Årets korteste dag en smuk vinterdag komplet med måneformørkelse og bundfrosne gear på cyklen. Jeg vælger at drosle ned på arbejde og udskyde et par ting til det nye år. Lige nu trænger jeg bare til ferie efter et meget hektisk halvår, der har drænet energien og sat tanker igang.
Julestemningen indfinder sig sporadisk som i går aftes, hvor DM blev sluppet løs med slik, krymmel og et glaseret honningkagehus. I morgen begynder juleferien.


Håndarbejdsmæssigt sysler jeg mest med julekalenderen og en overraskelse til DM:


Den skal bare lige have lidt mere hår og så var planen, at DM og jeg skal sy tøj til hende i juleferien.

onsdag, december 08, 2010

Decembersyslerier

Det meste af håndarbejdstiden går med DMs julekalender og mit kamikazeprojekt, en julekjole i silke grrrrrrr det er træls at sy i. Den blev overlocket med en vis nervøsitet, et skrift for langt med kniven og anskaffelse af mere silke ville være nødvendig. Til aften blev den færdig og afventer dagslysets dom.

DM er dog en meget bestemt dame, der elsker at katagorisere ting. F.eks. skal skeen til morgenmad matche hendes nattøj. Når der er elefanter på nattøjet, skal der også være elefanter på skeen. Så da de hjemmestrikkede vanter var endt som sovevanter i VS og derfor absolut IKKE kan benyttes til at sove med derhjemme, måtte jeg så igang med par nr 2.

Mønster: Mittens fra Green Mountain Spinnery's Knitting Book. Basismønster på vanter.
Garn: ialt 36 g Green Mountain Spinnery Mountain Mohair i Raspberry og Sky Blue. DM valgte farver
Pinde: 2,5 mm
Hot or Not: De er i hvert fald kategoriseret som barnevognsvanter til hjemmebrug.

Næste nemme projekt er også til DM. En vest med ugler fra Tante Grøn. Jeg har dog gemt det indkøbte havblik til en senere gang og hentet noget lækkert specialspundet 8/2(?) merino fra lageret.
En hyggeeftermiddag med DM, mens manden frøs til en OB-AaB kamp. Ufatteligt hvad man gør, når arbejde giver fribilletter.