onsdag, januar 20, 2010

Varme Vinter Strømper

Hr Strikkeforsker har i lang tid udtrykt ønske om et par tykke strømper til sneskovling og de daglige cykelture til/fra banegården. Nu har vinteren hærget i mere end en måned, og så er det vel på tide at opfylde mandens beskedne ønske.
Mønster: IBH's Toasty Socks fra Green Mountain Spinnery Book, 6/2 rib på det meste af skaftet og fodens overside. Klassisk, tidløst strik og gennemarbejdede opskrifter.

Garn: ca. 150 g Green Mountain Spinnery Mountain Mohair 70/30 uld/mohair i wintergreen med striber i raspberry og peacock, de to sidste er også brugt til hhv tå og hæl. Mohairen gør strømperne ekstra slidstærke. Hermed 300 m garn på knit o'meteret.

Pinde: 3 mm pony strømpepinde - ryger ud næste gang jeg rydder op i pindesamlingen
Hot or Not: Hot and a Happy Husband ;-)
Men nu fabler han om slidte, hullede strømper og en aransweater. Men han må vente for DM vokser snart ud af de hjemmestrikkede bluser.

Der strikkes meget lidt, det er eksamens og forskningsansøgningssæson, hvilket er ensbetydede med aftenarbejde. Men i næste uge er der flere timers transporttid til konferencer, så automatstrikketøjet får nok nogle cm. Det dobbeltstrikkede tørklæde er mere til stille stunder i gyngestolen og får ind imellem et par pinde. Der mangler cirka lidt under 1½ mønsterrapport.

8 kommentarer:

Lena sagde ...

Ja, der skal ingen undskyldninger være for at skovle sne. Fine strømper - det kan anbefales at spørge ældre familimedlemmer om de kan stoppe de gamle hullede. Det vil svigermor gerne.
Her er sene arbejdsdage og møder og KBH også skyld i at pindene ikke har fået så mange omgange de sidste par dage.

Efi sagde ...

Uh da det er da vist det med den lillefinger - når man rækker......
men lækre sokker er det, og ingen undskyldninger for ikke at skovle sne, ja ja noget for noget. Men hvor ville det være lækkert med ingen bånd der binder en bare et sted - det var måske mit nytårsforsæt for 2010, der pludselig dukkede op af dine sokker

Strikkeheksen sagde ...

De ser ud til at være skabt til sneskovling og vintercykelture og sikken et navn de har - smukt ;-)

En han må jo altid vige for det opvoksende kuld - i hvert fald, hvis hunnen skal bestemme, så det er soleklart, at DM skal ha´ først ;-)

Jette sagde ...

Det må jo være DM's tur til at få noget nu, og nu kan han fint cykle uden at få kolde fødder, med de flotte sokker. Sørgeligt at vi ikke har mere strikketid, så vi kunne opfylde alles ønsker.

Karin Hørkilde sagde ...

Ulla, skal du ikke bare selv igang med at stoppe strømper? Jeg gør det - også mine uldne strømpebukser bliver stoppet, når jeg slider hul. Og så svært er det jo ikke - bare lidt kedeligt; men samvittigheden får det SÅ godt, når hullerne er lappet!
Flotte strømper, du har lavet til din mand;-))

christunte sagde ...

Tillykke med fødselsdagen i dag! Håber, du får en dejlig dag (og noget lækkert garn)

Inges uldprogram sagde ...

Nææe hvor er de fine. Mohair i strømpegarn, det har jeg da aldrig set, men lyder som en rigtig god ting.
Og mange tak for invitationen. Det vil jeg lige huske til næste Kludemarie besøg :)

Kirsten sagde ...

Jamen - har du lige haft fødselsdag. Tillykke!
Flotte strømper, mohair i strømpegarn styrer - mærkeligt at det ikke bruges mere.