mandag, november 30, 2009

Thanksgiving, Jul og Fødselsdag

Tilbage igen efter 9 dages familiebesøg i USA. Lige nu er jeg i jetlagland, den underlige fornemmelse af ikke at vide, hvad tid på dagen, det egentlig er. Novembermørket hjælper just ikke på det problem. DM er gået kold og vi krydser fingre for, at hun tidligst vågner kl 5. Jeg har samlet slumret et par timer på flyet og 30 min i eftermiddags i løbet af de sidste 32 timer. Belært af bitter erfaring gælder det om at holde sig vågen indtil en tidlig sengetid. Kufferterne er pakket ud og vasketøjsbunken er enorm. Der er blevet fejret Thanksgiving og jul med henholdsvis mad og julegaver. Oveni fik jeg fødselsdagsgaven på forskud, $$$$ og en tur med svigermor til den lokale Quiltbutik. Wheeeee. Dyrestof til DM og ren 70'er retro til mor, der skal sy tæppe og tasker.

Der blev også indkøbt bagside stof til min Underground Railroad quilt. Det andet stof er fra The Village Quilter i Mount Holly hhv civil war reproduktionsstof til lageret og stof til DMs sommerkjole.


Stof koster lige godt 1/3 af hvad danske butikker forlanger. Ahhhhmmm så der er shoppet igennem ligesom Banana Republic og OshKosh kan melde om stærkt reducerede varelagre. Dollarkursen er yderst favorabel.
Garn - selvfølgelig. Vi kunne ikke finde quiltbutikken i Mount Holly. Men Woolbearers er nem at spotte. Manden fik forklaret vejen. Vi var langt fra de første, der spurgte om vej. Mens jeg shoppede koigu til et tørklæde, til min nye vinterfrakke, og Shi Bui til et par strømper til manden.
Nu venter manden og jeg på, at klokken bliver 20.30 og vi må sove... Kl 9 i morgen har jeg en forelæsning

onsdag, november 18, 2009

November Socks!

Resten af november er udråbt til strømpestrikningsmåned, DMs natstrømper er næsten for små, manden tigger om tykke, uldne strømper til cykelturen og jeg har lyst til farverige strømper til trods for, at min skuffe med hjemmestrikkede strømper knap kan lukkes.

ÆV hvor jeg hader november, men mine Frische Fisch lyser op monsunmørket. Jeg er i venteposition i mere end en forstand.

1) Jeg venter på garn. GMGC er klippet op, ærmerne monteret og jeg er klar på at strikke kanter, desværre mangler jeg et nøgle garn for at kunne færdiggøre den.

2) Jeg mangler bagsidestof til Underground Railroad Quilt

3) Når GMGC er færdig starter næste udfordrende projekt, det bliver nok en omgang dobbeltstrikning. Jeg er i træningslejr.

4) Venter på at H1N1 hysteriet aftager.

6) Ditto med "Spar på CO2 fordi der er klimatopmøde" -Kendte danskere står i kø for at være "klimavenlige" - stik mig en gulvspand. Lad os få en saglig diskussion og gøre noget ved sagerne. Donna Quixote kæmper for at luge ud i klicherne og præge fremtidens beslutningstagere.
Nå men det er lykkedes mig at fornærmere et par politikeraspiranter på det seneste. Den seneste valgkampsmani med at uddele flaskevand med særtrykte etiketter er min yndlingsaversion. Jeg fatter ikke det chicke i at drikke flaskevand ofte importeret langvejs, når det danske grundvand er af udsøgt kvalitet.
Jeg fik skovlen under en ældre socialdemokrat en tidlig morgen foran vuggestuen... Vandflasken kunne han ikke rigtig redde sig ud af, mumlede noget om, at han serverede postevand på rådhuset... Om æblerne var økologiske? ØØØØhhh han havde selv hentet dem hos bondemanden.
Det var først senere på dagen, at Fru Strikkeforsker, der er iøvrigt er erklæret "tree hugging liberal", indså, at hun havde diskuteret med den detroniserede bykonge, Boye den første, der vist desværre har genvundet magten takket være Villys venner.

Det er iøvrigt sjovt at se udviklingen i valgkampen. For 10 år siden var der fadbamser til far, roser til mor og slik til ungerne. Nu står den på flaskevand, æbler og "vind en cykel". Kun et parti er fastlåst i fortiden og vogter "Den danske valgkampskulturarv". De uddeler vingummier til børnene og insistere på flæskesteg til de gamle.

torsdag, november 12, 2009

Ready - Set - Steek

Men jeg har kun 10 g tilbage af baggrundsfarven til kanterne. Men DM's først ord: Ooooopppp. Der er sendt bestilling afsted og garnet bringes med kurer tilbage til Danmark sammen med alle de andre gode pakker, der venter på mig hos svigerforældrene. I weekenden skal der klippes i strik og gøres klar til isætning af ærmer og strik af kanter. Mens jeg venter, er udvælgelsen af de næste par projekter igang. Det skal være kompakt, indeholde mange timers underholdning og være konversationsstrik. Egentlig havde jeg bestemt mig for Mille fra Design.Club.dk, men efter at have studeret opskriften skal den lige modificeres. Hvorfor pokker skal den strikkes fra neden og i to stykker? Der er basis for noget modelomregning og start fra toppen og op.

DM har bestemt sig. Lille Idas blomster er accepteret. Jeg er begejstret, det her er afløseren for baby-i-rib. Den slutter tæt i halsen og er god til at holde små vildbasser varme. Flere af dem tak!

Der er dømt hjemmearbejdsdag, jeg skal have nogle ting færdig inden næste uge og derhjemme bliver man ikke forstyrret Oveni er kaffen meget bedre. På sådan en trist novemberdag, hvor blitz er nødvendig selv i dagslys er det godt med noget farvestrålende strik:

Zauberball Frische Fisch. Farvestrålende garn omend lidt for nemt kun at fange en del af tråden, men det er hvad man kan forvente af entrådet garn.

søndag, november 08, 2009

Lille DM's Blomster

Lige hjemvendt fra 24 timers "migtid" i selskab med en lille dusin spinde og strikkeglade kvinder i en spejderhytter langt inde i Jylland. Min faste årlige friweekend fra familien. Den slags tid giver gode muligheder for at nørkle, jaquardstrik til de stille stunder og glatstrik til når snakken går og latteren brager løs. Det var hylemorsomt og der fløj adskillige kække bemærkninger om garn, designere og andet over bordet. En af opgaverne var bevidst at spinde en bestemt garntype, her kommer der mange sjov bemærkning om, hvad der skulle til for at lave noro... Vi nævner forskellige farvede fibre blandes med gulvopfej og iturevne plastikposer :-D
Når man strikker fra tidlig morgen til sen aften, ja så blev DMs vest færdig.

Mønster: Lilla Idas Blomster i en retroversion str 2 år fra "Det er ganske vist" af Annette Danielsen
Garn: marineblå duo merino som grundfarve samt orange og smaragdgrøn Nikolaj 2 trådet fra Hanne Thorsen. Ren 70'er nostalgi og langt fra den griserøde supersoft/højlandsgarn "plaster" i bogen.
Pinde: 3 mm 40 cm rundpind Holz & Stein
Hot or Not: DM voterer stadig

Nu er det tid til at smide en mortensand i Weberen og nyde resten af weekenden i selskab med familien.