lørdag, oktober 31, 2009

Baby-i-rib igen-igen

Vel hjemme igen og i fuld gang med hverdagen. Eneste minus på turen hjem, var at jeg så baglygterne af IC3 toget. Charmen ved at tilbringe en time i CPHs ankomsthal efter kl 22 kan være på et meget lille sted især når vækkeuret begynder at snakke om "mor'n'mad" kl 6...

Det er ganske vist, at jeg er igang med næste Annette D. Lille Idas blomster til DM i en 70'er version, men kameraet er desværre løbet tør for batteri ÆV.

DMs vintergarderobe II

Mønster: Rekonstruktion af baby i rib str 9 mdr strikket 5-10 cm længere. Jeg var endt i Århus uden opskrift, men med en af DMs baby-i-rib. Hvad gør en snu kvinde så: tæller masker og rekonstruerer opskriften, så der er strikketøj til køreturen hjem. Det er supersimpelt, når det er en 2-2 rib sag med raglanudtagninger.
Garn: Askeladens 2 trådet silke-uld i hvid og pistaciegrøn ialt 40 g
Hot or not: Baby-i-rib er altid et hit selv hos vuggestuepædagogerne ;-)

tirsdag, oktober 27, 2009

Strikkeforsker på farten

Vi snupper lige et af de korte indlæg. Jeg missede både lagersalg hos BC og kreativ messe i Fredericia. Det er vist både manden, garnlageret og dankortet glade for. Istedet er jeg på langfart til Tyskland. Det vil sige, jeg noget nær missede flyet fordi DSB besluttede sig for at lade lyntoget bevæge sig med sneglefart på grund af blade på sporene. Hallooooo efteråret kan vel ikke komme som en overraskelse hvert år????
Sjovt nok har Deutsche Bahn ikke de samme problemer, ICE kører fint med 190 km/t og næsten til tiden selvom det er efterår.

Men jeg nåede flyet takket være en flink forretningsmand med firmakreditkort og en nærtforstående flyafgang til Bangkok. Vi blev enige om, at dele en taxa fra Høje Taastrup var hurtigere end at vente på, at Egons busser blev fyldt op med pensionister, skolelærer med masser af bagage og andre langsomme folkefærd.

Lidt tilbehør til DMs garderobe er blevet færdigt.

Garn: Aracunia alpakka 50 g
Opskrift: Halsedisse efter Nannas opskrift.

Nu er jeg på vej hjem og fordriver tiden i Tegel, mens jeg venter på flyet. Jeg har lige nået et par timers gåtur langs Unter den Linden og området omkring Rigsdagen. Nå men nu er det vist tid til at finde SAS skranken og check-in til københavnerflyet. Om alt er vel er jeg hjemme inden midnat og i morgen er er der endnu et foredrag...

mandag, oktober 19, 2009

Underground Railroad Quilt top

Efterårsferien er veloverstået. Der er blevet brugt rigtig meget tid på håndarbejde når DM sov. Mest opmærksomhed fik min Underground Railroad quilt top. Efter at have nået 3 felter på tre dag og ferien halvvejs forbrugt, ja var lyset for enden af tunnelen efterhånden kraftigt. Fredag var alle felterne færdige. I weekenden blev de sat sammen og der kom bort på.

Jeg er langt fra færdig, der skal findes bagside mm samt quiltes. Det skal jeg nok få en del vinteraftener til at gå med. Gad vide om wanna-be berninaen overlever det projekt?

Størrelse ca 1,9mx2,3m - passer til en enkeltseng. At fotografere indenfor viste sig at være en temlig stor udfordring, når man bor i et lille dukkehus.
Nærbillede af kanten.

Jeg er stort set tilfreds. Der er selvfølgelig et par ting, jeg ville gøre om f.eks. skal feltet med "flying geese" have haft en anden bort end den rød, som blev brugt til gitter. Applikation bliver jeg *aldrig* gode venner med. Men overordnet er jeg ganske tilfreds i betragtning af, at det er mit første rigtige forsøg ud i den slags. Min personlige favorit er nok "Bear's Paw" midterblokken i næstøverste række.
Stof: Et udvalg af "Civil War" reproduktionsstoffer fra Moda, Windham, Marcus Brother m.fl.
Mønster: Underground Railroad Quilt med felter på 1x1 fod. Et godt projekt, hvis man vil snuse til forskellige teknikker og mønstre.

Nu skal jeg så bare en tur til USA for at hente stof til bagsiden og til næste projekt. DM og jeg var en tur på biblioteket. Hun plyndrede reolen med Dina Gellert sangbilledbøger (jeg kan efterhånden "Oppe i Norge" forfra, bagfra og i søvne). Jeg valgte et "beskedent" udvalgte af Kaffe Fassetts quiltbøger. Efter næsten ½ år med mørke, beige, brune, røde og blå farver, så skal der mere spræl på farvepaletten.

tirsdag, oktober 13, 2009

Efterårsplaner

Fruen har teknisk set efterårsferie. I virkeligheden bruges de første par dage i arbejdslejr. Jeg skal have lavet et foredrag, burde male badeværelse og tænke gardinplaner. De kreative planer for selve ferien:


Der mangler kun 5 4 3 2 1 ALL DONE
- plus alt det andet...

Seneste hit fra symaskinen:

Mønster: Onion 20017 str 92, tunika
Stof: Fleece, Stof 2000
Hot or Not: HOT, det tog "kun" en uge, at overtale DM til at få den på. Jeg har fundet en ide til fastelavnskostume. Hun skal være troldmand m/k.

fredag, oktober 09, 2009

Iris

ÆV det er blevet den tid på året, hvor man bare ikke er hjemme til at tage nogenlunde vellykkede billeder. I må nøjes med elendige billeder af en færdigstrikket Iris. En klon kan ses her - fakta boksen er faktisk den samme bortset fra, at farven er kaffebrun og ikke påfuglegrøn.
Det eneste usædvanlige er, at det er et bestillingsarbejde. Jeg har for første gang (minus alpakka og teltpløk eventyret for svigermor) strikket på bestilling. Nu afventer vi modtagers reaktion og valg af lukketøj.

Idag er enden på første kvarters undervisning, jeg er godt og grundigt træt og mentalt brugt. De sidste kuverter til uge 43's arrangement for gymnasieelever er pakket. Så der er dømt efterårsferie en stor del af næste uge. For ugen efter igen brager det løs igen med gymnasieelever, mundtlig eksamen, legeaftale i Tysland, og meget andet. Livet er skønt, når der sker noget. Men lige nu har jeg brug for et pusterum.

Til sidst snupper vi lige et stilbillede af DM's Ole Lukøje.

Fra venstre mod højre:
Bordeaux Tvinni - fra Lavender), biese = pudderrosa duo silke-merino), sort tvinni (ny ribjakke), lavendel tvinni alpaca (den rigtigt fra Heinrichsen, ikke Isagers nye slaskegarn, fra Lavender), grøn tvinni (Buttercup), mørkelilla duo (Claudia). Fordelen ved at holde sig til samme garn type, der er (næste) altid rester nok :-D
- og en god undskyldning for liiige at supplerer med bare et enkelt nøgle. Det kan jo altid bruges.

fredag, oktober 02, 2009

Det er ganske vist....

Første model her på matriklen fra Annette Danielsens nye bog meldes færdig.
I må nøjes med dette billede af en vinkeglad DM. Frøkenen har ild i rumpetten og står sjældent stille mere end 2 sek ad gangen.
Mønster: Ole Lukøje str 2 år. Kjole/tunika med vendestrik og bieser.
Garn: Tvinni, tvinni alpaca, duo og duo silke merino assorterede rester. Hvis du kigger i arkiverne kan du bl.a. genkende Violet, Buttercup, Lavender, Claudia, Ugler, Ny Rib Jakke. Der går omkring 15-20 g af kilefarverne, knap 30 g af ærmefarven og ca. 20 g til bieserne.
Hot or Not: HOT - pædagogerne i vuggestuen har allerede hintet, at jeg da sagtens kunne sælge mit strik. Jeg er mægtig tilfreds, lagerbasker og strik med lang holdbarhed. Me like!

p.s. Den har faktisk være færdig i flere måneder.