søndag, november 30, 2008

Londonguf og julegaver

Som lovet billeder af rovet fra Liberty. Sommerstof i glade farver til en sommerkjole til DM og noget i blå og lilla nuancer til en nederdel til moi, der også fik købt et vogue mønster til nederdelen og en lille notesbog.


Jeg giver meget, meget sjældent håndarbejde i gave, mest fordi jeg ikke gider nørkle under tidspres og fordi, det kun gives til dem, jeg ved sætter pris på det. Ikke om jeg gider bruge mange timer på noget, der ender bagerst i et skab.
Der er noget med en ikke-eksisterende ægtepagt, der kræver 2 par strømper om året til herren. Han sætter pris på dem og de bliver brugt hver evig eneste dag. psssst jeg har ikke fået startet juleparret endnu, satser på, at 6 trådet opal reducerer strikketid, så det kan nås endnu. Jeg ved min svigerfar ville elske et par hjemmestrikkede knæstrømper til ski-knickers, men han er altså knap 2 m... så når han engang fylder rundt og sidste postgang til USA er om meget snart.

I år er der endnu en, der skal have hjemmelavede gaver. Det tog ikke mere end et par timer, så havde jeg syet en lille vatteret stofbog. Bogens sider skærer man ud af et stykke stof og så smækker man et lag quiltevat imellem 2 sider, syr det hele sammen på maskine, vender retten ud. Efter en tur med strygejernet, håndsyning af åbningerne og vupti: Et stks stofbog med BaZoople til DM. Sengeranden i babysengen er BaZoople's, så jeg satser på, at hun genkender dyrene. Stoffet er (selvfølgelig) købt i USA.

Nu er det vist tid til at brodere et par cm2 på DMs julestrømpe inden sengetid.

tirsdag, november 25, 2008

Skumfidus

Hjemvendt fra London med en kodyl omgang forkølelse i bagagen grundet hotelværelse uden isolering og med et yderst aktivt klimaanlæg. Der blæste en halv pelikan og vi krøb sammen under tæpperne om natten. Bortset fra det, så var det en skøn tur.
Manden scorer heltepoint for at have købt SAS billeter til trods for en gratis billet til gode hos Sterling ellers var min tur gået i vasken.

Med hjem kom selvfølgelig også lidt guf, som endnu ikke er blevet fotograferet (læs hevet op af mandens rygsæk). Det bliver ikke før wekeenden for resten af ugen har jeg besøg af en teknikker, der skal installere udstyr.

Liberty var absolut højdepunktet, deres "Haberdashery" afdeling kunne jeg bruge mange timer (og penge) i. Jeg fandt bl.a. DMs julestrømpe færdigmonteret og fik gode ideer til monteringen.

DM var en engel, hun opførte sig eksemplarisk og sugede bare til sig af alle de nye indtryk. Det med at sove middagslur, mente hun, var stærkt opreklameret. Oveni charmerede hun alt og alle, personalet i hotellets morgenmadsrestaurant stod nærmest i kø for at opvarte den unge dame. Vi opdagede hurtigt, at hun er gourmet og ikke gourmand for:

Nestlé Øko Paradismos ** (mor * - jeg blev tvunget til at smage på det i LHRs sikkerhedskontrol!)
Hipp Havregrød ** (*** med banan)
Hipp Kartoffel/Kalkun * (bvadr!)
Hjemmelavet kold sødekartofel & gulerodmos ****
V & A Sunday Roast *****
= lamb, ristede kartofler, grøntsager på engelsk maner (kogt til ukendelighed) plus sovs, der blev stort set kun levnet kød til os.
Chicken Korma med ris ****

Strik blev til 10 pinde lørdag aften og ikke mere. For noget tid siden fik jeg skumfidus strikket færdig.

Mønster: Skumfidus, Bente Geil
Garn: Geilsk 100 % uld ialt 62 g (jægergrøn og fuchsia(?)
Pinde: 5 mm
Hot or Not: Hot, den er rigtig sjov. Jeg skal også have strikket en mere til DM.

Væddemål: + 912 g

søndag, november 16, 2008

Vakuum-i-rib

Det må det hedde, når der ikke er en baby indeni baby-i-rib?


Mønster: Baby i Rib str 6-9 mdr, Else Schjellerup for Design.Club.dk
Garn: 35 g Askeladens silke-merino, pistaciegrøn. Farven er næste for grøn efter min smag. Lukket med en æbleknap fra Jane Hamilton.
Pinde: 2½ mm
Modifikationer: Den er strikket ca 5 cm længere, så holder den (forhåbentlig) vinteren over. Den i str 3-6 mdr passer stadig i bredden, men længden kniber det noget med.
Hot or Not: Hot - som altid med designs fra Else Schjellerups hånd. Veste kan man ikke få for mange af. DM skal i hvert fald have en mere af slagsen til vinterbrug.

Det bliver mest til små overskuelige strikkeprojekter for tiden, jeg orker kun et stort projekt ad gangen. Jeg er igang med et broderiprojekt af de større, nemlig DMs julestrømpe. Jeg satser på, at den er færdig senest d. 25. december 2009 kl 6.00 (lokal tid). Indtil videre har jeg fået lavet de øverste 10 cm af skaftet. Der er laaaang vej endnu.

På lageret har jeg duo og duo silke-merino i en lækker mørkelilla. Der er nok til f.eks. en Claudia, som jeg oprindelig ville strikke. Har du andre forslag?

Væddemål: + 850 g

fredag, november 14, 2008

Tycho Brahe's uge?

Svaret på sidste uges opgave:
Det hedder E = mc^2,
E er energi, mens e betegner en elektron.

Det var ugen hvor alt var planlagt i mindste detalje for forelæsninger, pasning af DM og installation af mit udstyr skulle forløbe gnidningsfrit. Allerede her burde alle alarmklokker bimle højt. Den slags planer er dømt til at gå i vasken

og det gjorde de ganske godt og grundigt.

Mandag:
6.25 (5 min efter manden var smuttet for at nå toget) ringer mobilos... Syg dagplejer P*S - det er derfor jeg er tilhænger af vuggestue. DM kommer med på arbejde, knap så succesfuldt. Indforskriver bedste som backup de næste par dage. Trøsteshopping hos stofpusheren.

Tirsdag: DM i gæstedagpleje og bedstemor ankommer om eftermiddagen. Manden er på arbejde til kl 23 for at lege med acceleratoren. Så kunne han dels arbejde hjemme og dels tage fri fredag for at passe DM.

Onsdag:
dagplejer stadig sygemeldt.
"Øhhh din telefon er ikke blevet flyttet, da du skiftede kontor" - Ahhh derfor, der er ingen, der ringer til mig mere?
Venter forgæves på teknikker og ingeniør, der skal installere udstyr.

kl 14 giver jeg op og henter DM efter have lagt ca 15 beskeder på telefonsvaren og kontaktet sælgers hovedkontor. Teknikker ringer "kommer først i morgen kl 11".

Torsdag:
forelæsning 8-10. De timer kandidere ikke til "Bedste forelæsning 2008". Bedste passer DM.
kl 10.10 mail fra teknikker: Øhhhh vi kommer ikke før om to uger
P*S, P*S.... Kunne du ikke have ringet i går aftes?

Jeg har nu a) bachelorstuderende der seriøst mangler data og b) gruppeprojekter, der starter om en uge. Begge kræver det udstyr, der pt står i tre store fragtkasser nede i kælderen.

Henter DM hjemme for at aflevere hende i dagpleje. Starter med at køre mod Fruens Bøge for at aflevere DM hos gæstedagplejeren. Indser først, da jeg kører forbi Zoo, at jeg ikke skulle den vej, men mod Hjallelse til dagplejen. uuuuppppssss.

Ringer til Dell for at bestille nyt tastatur, DM har ødelagt pil ned tasten. Jeg har 30 s til at finde en skarp genstand for at rykke ned til windows start ellers starter Linux, der ikke er på nettet. Sådan nogle små pilfinger er yderste effektive og langtrækkende. De lover at sende et nyt tastatur.

Besøg af sælger fra bogforlag. Jeg får nærmest smidt 4 lærebøger i nakken gratis (skønt!)...

Fredag:
kl 9 på kontoret forbereder undervisning, vejleder studerende og drikker spandevis af kaffe for at holde mig vågen.
kl 13 nyt tastatur til den bærbare er ankommet mindre end 24 timer efter jeg kontaktede Dell Manden er på vej hjem...


Næste uge:
Fungerende enlig mor inklusiv flyvetur til London med møffemonster.

Strik øh?
Kun en smule skumfidus.

onsdag, november 05, 2008

Mor & Datter Strømper

Jeg har sat en personlig rekord. I flyet på vej til California begyndte jeg på en strømpe. Først for knap 2 uger siden blev jeg færdig med nr 2. 3 måneder for at strikke et par strømper, det er eddermame ringe. Lidt hurtigere gik det med at strikke DM et par af resterne, det tog kun en uge.

Mønster: Very Berry Socks fra Lorna's laces. Mønstret på skaftet er et helt almindeligt zig-zag.
Garn: Lorna's Laces Shepherd Sock, Hawaii. 74 g til mine og 24 g til DM ialt 98 g.
Pinde: 2 mm Lantern Moon Sox Sticks (mor) 2,25 mm Brittany Birch (DM)

Væddemål: +814 g

DM er atter blevet begavet med gaver.
Meget passende når både mor og far har en ph.d. grad i kemi. Desværre har mor også et bifag i fysik. DM skal ikke have den på, hvis hun skal med mig på arbejde.

Find fejlen!

lørdag, november 01, 2008

Pyyyyyha

Mandag kom de første symptomer på en snarlig status som snotøgle. Som ugen skred forsvandt stemmen mere og mere, mens kraniet blev fyldt med snot ØV.

Tirsdag afholdt jeg spørgetime for så at cykle hurtigt hjem til mand og barn, pakke D-mobilen og fræse til storstaden på 1½ time. Der kan man lige nå at strikke 2/3 strømpe str DM. Heldigvis var der ingen trafik, så vi var et smut forbi Sommerfuglen for at købe den manglende knap til DMs Pebbel Yoke II og lidt julestof. Far og morbror underholdt DM, mens jeg var til middag på fin restaurant med VIP'er fra forskningsverdenen. Maden var ikke noget at skrive hjem om, mig bekendt består cremé brulée af kold creme og varm karamel, ikke en halvlunken inhomogen masse, der har opnået termisk ligevægt. Det var så skønt at snakke videnskab en hel aften.

Torsdag og fredag afholdt jeg mundtlig eksamen for mine studerende. To laaaaange dage.

Ovenpå den uge trænge man til en friweekend. Men niks nej, jeg skal have forberedt 4 timers forelæsninger i morgen, for de andre dage i ugen har jeg passet DM.

Men næste weekend. Så er hverdagen begyndt, dvs jeg kan faktisk arbejde indenfor normal arbejdstid. DM starter i dagpleje på mandag og det glæder vi os meget til. Der er blevet trukket lidt for store veksler på bedstemor, arbejde og parforholdet. Vores tålmodighed med Odense Kommune er opbrugt og DM er skrevet på venteliste til en privat integreret institution. DM har fået en dagplejer, der virker meget sød og har erfaring fra en vuggestue. Efter vores besøg hos hende havde manden udredt gruppedynamikken. Der var en"Attention whore" = det overpylrede drengebarn, der bare ville være på arm hele tiden og ellers vrælede, det stille gæstebarn, generalen (ældstebarnet) og så en aktiv lille pige, der er et par måneder ældre end DM.

Desværre er det ude på den anden side af motorvejen. Set positivt måske skulle jeg bare få mig en Christianiacykel eller sætte et babysæde på cyklen. Med 26 km cykeltur pr dag (20 km hvis jeg kun henter eller bringer), så kan man vist ikke andet end komme i form. Hvad der er endnu mere positivt, man kan svælge i mørk chokolade med god samvittighed.

IK Holiday 2008

Jeg organiserede en fællesbestilling for en flok strikkeveninder. Du kan læse mere bladet her. Det var billigere at bestille en håndfuld. Så jeg har et par stykker i overskud. Dem sælger jeg for 110 kr/stk inkl porto til dig i DK (Postdanmark havde fingre i pakken)-90kr hvis du henter på Badstuen på torsdag.

Er du interesseret, så skriv en kommentar med din email, hvis du ikke logger ind med brugernavn.