søndag, oktober 26, 2008

Overspringshandlinger

Egentlig sidder jeg og forbereder eksamen og spørgetime. Ind imellem muntre jeg på
Palin as President

USA's mest skræmmende kvinde. Vinder McCain er hun et hjerteanfald fra præsidentposten.
Farvel til Fri abort, naturbeskyttelse og rationalisme. Velkommen til våben, budweiser, kristne fundamentalister, kapitalister og alt det værste Amerika kan byde på.


P.S.
Miranda vs Arizona - arrestanter skal oplyses om deres rettigheder
Brown vs Board of Education - ophævelse af raceadskillelse i amerikanske skoler
Charlie Brown = Søren Brun
Joe Six-pack - Jørgen Jævnmand, Kalle Carlsberg,
Bridge to Nowhere = $$$$$ bro til øde område. Helt ligesom tunneler til en lille bygd på Færøerne

Hmmmmmmm man kunne næsten lave det samme med Pia som statsminister....

onsdag, oktober 22, 2008

Pebble Yoke Sweater II

Normalt strikke jeg aldrig den samme model to gange, det er simpelthen for kedeligt. Hvis jeg orker, så er det fordi den første er et hit i garderoben. De få modeller, der indtil videre er blevet strikkeforskerklassikere er 1) Baby i Rib, 2) Djævlehuer og 3) simple babytrøjer på p 2½ fra en svensk opskrift og selvfølgelig helt almindelige strømper. Nu er der endnu en på listen Pebbel Yoke strikket til DM dengang hun var BMCI blev brugt flittigt indtil hun voksede fra den. Så selvfølgelig skulle hun have en mere.
Mønster: Pebbel Yoke str 1-2 år
Pinde: 4,25 mm
Garn: Cascade 220 i to forsk farver, der er brugt næste 100 g af den mørke og omkring 30 g af den lyse blå. Der var to nøgler i afstemt farve på lageret.
Hot or Not: Den er skøn og skal nok blive flittigt brugt ligesom den første. På pind 4,25 er den for tyk til indendørs brug, men den er god til barnevognen til vinter. Personlig er jeg mest til pind 2½-3½ stks til børnestrik, alt andet bliver simpelthen for tykt og varmt.

Næste model fra Meedom & Meedom et styk tunika str 80 i blomstret babyfløjl fra Stof 2000. Nu er der ingen vej udenom, der skal eksperimenteres med strækstof uden overlocker...
Ellers er jeg igang med at gemme alt under en fods højde væk eller nagle det fast, vores lille trilletrold møffemonster har udvidet aktionsradius. Er noget interessant nok f.eks. ledninger, mors fødder i hjemmestrikkede strømper eller bolden med mariehøns møver hun sig under høje glædeshvin gerne en meter frem for at overgnaske det.
Væddemål: + 716 g

p.s. beklager den ringe billedkvalitet, det er ikke dig, der trænger til nye briller ;-)

onsdag, oktober 15, 2008

DMs vinterkollektion I

En del af ferien er brugt på at kreere en vinterkollektion til frk DM. Symaskinen snurrer mens mor skråler med på "Jeg er en papegøje fra Amerika".
Det er jo blevet tid til at ekvipere den unge dame på passende vis. Ikke at hun mangler tøj, for Nana (farmor) og de to fastre har et udpræget shoppegen. Moderen er bare god til langtidsplanlægning ;-)
Mønster: bukser form 2 str 74 og nederdel str 68/74 fra Meedom og Meedom. Tusind tak for anbefalingerne, den bog er guld værd!
Stof: babyfløjl plus en rest fra mit tæppe.
Græder eller griner: Moderen er tilfreds, bukserne er liiiige lidt for lange et par uger endnu.

Næste projekt er på tegnebrædtet og dernæst er det vist på tide at blive venner med strækstof uden overlocker. DM og jeg var i Stof & Stil i går, der blev hamstret elefantstof i lilla. En uerfaren syerske som mig, har åbentbart ikke lært de små hemmelige signaler. Jeg ved der findes hemmelige håndtryk. Parkerer "man" på (og ikke mellem) linierne, når man besøger en stofbutik????

Strik er det også blevet til. Ingen baby uden djævlehue:

Mønster: djævlehue af den klassiske slags, der sys sammen, findes f.eks. hos Filcolana.
Garn: 16 g Jade Sapphire 2 ply cashmere rester fra lagerkassen.
Pinde: 2,25 mm crystal palace.
Græder eller griner: DM smilte bredt og blev helt sagelig, da hun blev aet med et nøgle kashmere. YES mors pige!

Væddemål: +586 g
Der kommer mere på meget snart.Babytrøje på pind 4, det går tjept.

Nu til noget helt andet:

Er der nogen, der kan anbefale en god stofpusher i det centrale London?

Manden skal på kursus i en uge igen-igen og har som aflad købt flybilleter og bestilt hotelværelse, så vi kan holde forlænget weekend i London (Mmmm indisk mad)
Wheeeee flyvetur alene med en trilletrold. Den tur skal nok ende i et separat indlæg :-)

fredag, oktober 10, 2008

Buttercup


Mønster: Buttercup fra Amimono Classic Collection. Underforstået en ægte opskriftsklassisker fra de antikke amimonodage. Blusen kan ikke strikkes ud fra opskriftens oplysninger alene.

Pinde: 5½ mm Boye topnøglesæt
Garn: ca. 130 g Alpaca 1
ca. 180 tvinni
ca. 330 g spinni

Alt i alt 550 g
Hot & Not: Den er lækker varm og en klassisk elegant jakke til kolde dage på kontoret. Jeg har desværre et stort forbehold. Hvis man sætter knapper i og lukker jakken, så ender der nemt et par bobler liiiiiiiiiiige præcist hvor det ikke ser særlig kækt ud især på model Nora Malkeko.
Hvaaaa Sanne er det derfor du i Butteroak har brugt snoningsmønstret fra Oak.
Indtil videre bliver den holdt sammen af en sjalsnål og det går fint.

Fejl:
Snoninger: Skal iflg Helga alle være venstredrejet. Men ryggen ser altså underlig ud.
Forstykker: Ribben har 55 m, resten af forstykket kun 54 m.
Ærmer: Snoning på hver 6. pind
Garnforbrug: 350 g spinni erstatter 400 g ÅLJ. Det kan man nemt regne ud fra løbelængden af de forskellige garner.

Efter den omgang trænger jeg til en Høxbro eller Falkenberg, pind 3 og en ordentlig opskrift. Amimono er dømt ud af min strikkekurv indtil jeg igen får hukommelsestab :-D
Efterårsferien lurer lige om hjørnet, der er dømt hygge med DM og håndarbejde. God weekend til Jer alle.

p.s. Har vist nok indgået et væddemål med manden ang garnindkøb.
Brugt siden 1/10: 550 g

søndag, oktober 05, 2008

To i en

På vejen ud fra Patchworkmessen i Odense faldt mit blik på en smart taske. Da jeg kiggede nærmere på den, opdagede jeg, at den var reversibel. Se to tasker på den tid, det tager at sy en. Det er smart. Oveni vender man bare den anden side ud, hvis tasken bliver beskidt. Der var vist ikke noget at tabe ved det projekt :-)
Egentlig ville jeg bare købe mønstret, men det røde stof fangede. Sporadisk arbejde fordelt over et par aftener i løbet af en uge førte til følgende:

Side 1:


Side 2:

Mønstret (70-talls sommer) er fra Sara Bolster og stoffet er Marcus Fabrics. Overstykket er stivet af med vliseline på den ene side. Det hele købt hos Quiltegården på Patchworkmessen i Odense. Mønstret er på norsk og så nemt, at selv en sytumpe som mig slap igennem uden at sprætte alt for meget op. Der var fejl i opskriften, men der var flinkt klistret en lille seddel på indersiden af omslaget med "Oj sann.... Vi beklager, der var er en Skriveleif på side....". Norsk humor på højeste plan. Nu nævner vi ikke noget om, hvad verdens mindste bog hedder

Nu skal tasken afprøves og hvis den består, så skal der laves flere. Umiddelbart er den tænkt som bl.a. strikketaske og "på tur i byen med den ferrarirøde barnevogn" taske.

Tilbage til Buttercup, der nu bare mangler de sidste 5 cm af ærmet og en krave samt montering og knapper. På torsdag slutter kvarteret og fra fredag har jeg efterårsferie. Inden da venter 8 timers forelæsninger og nedpakning af mit kontor samt overnattende babysitter frem til torsdag. Så har jeg har simpelthen besluttet mig for at holde en uges ferie helliget DM og håndarbejde inden det går løs med eksamen. Det er vist tiltrængt efter sådan en uge.