søndag, januar 27, 2008

Den norske trøje III

En af ugens mange milepæle, den arbejdsmæssige med retning af 30 sæt skriftlige eksamensopgaver hopper vi lige let og elefant hen over. Bullen til McI's Dale of Norway trøje er færdigstrikket, nu mangler der en tur med dampstrygejernet, en seriøs runde maskestingsbroderi og så lidt klip-klip og sammensyning.Nå ja og 2 stks ærmer ;-)
Første ærme er igang, men indtil videre er der dømt ufrivillig pause. Der er indkøbt et sæt 3 mm strømpepinde til formålet.Jeg kan bare IKKE finde dem og har gennemrodet hele den %&"%¤"&#&#%#%! lejligheden.

Så var det også ugen, hvor fruen gik fra en symmetrisk alder (se det er sjældenere end rundt) og blev begavet med gode sager. Manden min gav en ferrarirød cykelkurv, som jeg efter bare to dages brug kan konstatere er uundværlig - især når Baby-MCI brokker sig over, at mor cykler på arbejde med 10-15 kg rygsæk ;-)

Svigerforældrene gav bind 2 af Barbara Walkers Treasury of Knitting Patterns og så havde svigermor uopfordret udvalgt to nøgler kid cracksilk haze i farven trance (petrol). Spørgsmålet er bare om man skal finde et mønster, der kun kræver to nøgler garn eller anskaffe nok til f.eks. en top eller bluse... (Farven hedder 582 og parti/lot 68). Lige nu er jeg ikke så lun på tanken om et tørklæde eller sjal. Men man kunne jo søge inspiration i Barbara Walker...

søndag, januar 20, 2008

Før og efter... nu bamsesko?

Jeg er en heldig (klog) kvinde, for jeg har nemlig giftet mig med en mand, der også mener, at opgaverne derhjemme skal fordeles ligeligt. Den der med "smart mor, der passer karrieren samt ordner husholdningen og indretter huset efter Feng-Shui " fra damebladene hopper jeg altså ikke på... De fire babysko var alle en tur i 40 C vaske, som opskriften anbefalede. Her er så beviset for, at vaskemaskinemonstret eksisterer og altid æder et ulige antal strømper og sko.

Den ene fik så lige en tur ved 60 C sammen med håndklæderne -uuuppppps men ingen grund til at fratage ham retten til vasketøjet af den grund ;-)
Den store får samme tur næste gang og så må vi se om det bliver en baby eller en bamse, der får nye sko. Personligt tror jeg mest på det sidste.
Søndag aften har manden Civilization date med online vennerne, jeg smider mig i sofaen og strikker på den norske trøje. Der er ikke mere end 30 rækker til bullen er færdig. Der skal råstrikkes det meste af aftenen.

lørdag, januar 12, 2008

Babysko

Nedtællingen er igang, der er fire uger til arbejde er noget man ikke skal, men kun gør af fornøjelse. Det meste af ugen blev tilbragt på pædagogikkursus suuuuuuuk. Hører jeg ord som "Constructive Alignment" og målbeskrivelse eller bliver jeg bedt om at "summe" over et eller andet igen, sker der helt det sammen, som hvis mit blodsukker bliver for lavt.
På pindene er stadig den norske trøje, jeg er cirka midt i mønstret på øverste del af bullen.
Til de små stunder foran computeren, i bilen og mens jeg læser blade, har jeg på det seneste strikket babysko. Lille, nemt og transportabelt projekt. Garn og mønster er købt hos Kastaniestrik på Strikkefestivallen på Fanø.


Mønster: Babysko Kastaniestrik (Tina V. Andersen). Babysko med biese og flere forskellige variationer over skaftet. Det ene par er med ribkant og det andet med rullekant.
Kan købes hos Kastanie Strik, men er også spottet hos f.eks. Tante Grøn.
Garn: 25 g Jamieson Spindrift (shetlandsuld) pr par i str 6-9 mdr. Men rester af f.eks. Isagers Møglandsgarn, Falkenberg eller andet shetlandsgarn kan fint bruges istedet.
Pinde: 3,0 mm addi lace
Tips og tricks: Der er ingen grund til at bruge hjælpepinde når man strikker forkortede rækker, det er meget nemmere på rundpinde og et par mærketråde.
Hot or Not: Meget fine og en hurtig lille barselsgave. Det ene par er til BMCI og det andet til min kommende nevø, der pt går under navnet "Kathrine".
Det ligner en klassisker, så der skal helt sikkert strikkes flere.

Helt færdige er de teknisk set ikke, de skal lige en tur i maskinen på 40 C. Mere om det eksperiment senere.

p.s. Tak for al hjælpen sidste gang, der skal nok blive klippet i den norske trøje på et tidspunkt.

søndag, januar 06, 2008

Den norske trøje II

Godt Nytår!
Det blev hos os fejret på den stille og rolige måde. Hverdagen er igang igen. Der er indledt med retning af 30 projektrapporter. Denne uge byder på fabrikation af eksamensopgaver og pædagogikums internat. Det sidste er 56 timer, der skal overstås, intromødet efterlod ikke mange illusioner hos mig m.fl. om det forventede udbytte af den tur... Anyway, det er fridag, så ingen grund til at tænke mere på den slags lige nu.

På matriklen hersker rendyrket strikkemonogami, der strikkes på den norske trøje og intet andet. Jeg er igang med den sidste del af bullen og har lige passeret, der hvor halsåbningen senere skal klippes op. Som næste projekter drømmer jeg om mere flerfarvestrik, det ultimative mål er en Alice Starmore model. Til den tid bliver der smidt penge efter kit/det rigtige shetlandsgarn, sådan et kunstværk skal ikke ødelægges af billigt garn. En Green Mountain Spinnery model også i jaquardstrik, Hanne Thorsens Ænder til BMCI og Marianne Isagers Hørblomster, det eneste strikkeprojekt jeg til dato har opgivet og ... og... så var der denne her på Knitty, som passer til alle resterne (Tak for link Julia).

Udfordring nr 1: Der skal midt på brystet være en hvid stjerne, istedet for at strikke gobelinstrik har Dale heldigvis givet anvisning på, at den skal broderes med maskesting... hmmm broderi?

Udfordring nr 2: Ahmmm klippes op... satser seriøst på velvillige ekspert assistance til det projekt fra mit mødrende ophav, nu stærke alkoholiske drikke er bandlyst.

Forsat god søndag, der er dømt strik indtil sengetid for mit vedkommende.