tirsdag, maj 27, 2008

Corsage II

eller hvorfor man ikke skal have UFO'er. Den med "tilbage i normalstørrelsen" må jeg æder i mig igen. Corsage er strikket færdig, den passer fint i længden og taljen. Men æææhhhmmm den vil ikke kunne lukkes øverst. Corsage må nøjes med "California Dreaming", for den kommer ikke med på sommerferie. Knapper har den heller ikke, jeg havde udset mig nogle fiiiine Jane Hamilton knapper, men tilbudet forsvandt fra webshoppen, før jeg fik taget mig sammen og bestilt ØV!
Mønster: Corsage, Strik a la Carte. Selvfølgelig var der fejl i opskriften, men der var da rettelser på hjemmesiden :-)
Pinde: 3½ mm rosentræ
Garn: 1½ fed Isager Bomuld & 3 nøgler Isager hør nominelt ialt 300 g. Den vejer 316 g. Der er få g tilbage af de to garner. Iflg banderolen:
Bomuld: 420 m/100 g Hør: 320 m/100 g
- min matematiske ammehjerne forsøger stadig at knække den nød
Hermed 158 g på Fair Isle O'Meteret.
Hot or not: hot - når jeg altså ikke er str Dolly mere :-)

Isagers bomuld er temlig lækkert, desværre udgår det også og bliver erstattet med noget billigere bomuld. Jeg har ikke meget fidus til Fr Isagers billigere alternativer efter forsøget ud i højlandsgarn istedet for tvinni, kvaliteten er bare ikke den samme.

Lidt andet kreativt er det også blevet til og med større success. Mit eneste indkøb på Håndarbejdsmessen i Vissenbjerg var to skumterninger og et par stykker stof. De er blevet forvandlet til to superbløde klodser til frk DM. De er ufatteligt grimt syet sammen, men heldigvis er datterbarnet ligeglad. Hun er vild med dem. Far og mor diskuterer stadig om grisen siger "øf øf" eller "oink oink".... Et sted kommer jeg til kort, hvad siger en dansk kalkun?

Jeg tør godt love mere hjemmefabrikeret legetøj her på siden. For Krea er faldet for kommercialismen og er blevet en reklamesøjle for B&U's børneprogrammer. De gamle Kaj & Andrea er sjove, men jeg får tilhvertifald røde knopper af Bamse & Kylling. På næste Århus besøg er Askeladen på programmet - de har også billigt garn a la Duo.

9 kommentarer:

Tanterne, Charlotte sagde ...

Det er vist ikke nødvendigt med ammehjerne for at have problemer med at regne det garnforbrug ud...(Nåe nej - jeg ammer jo også..!)

Til gengæld ved jeg at det er muligt at komme tilbage til normalstørrelsen imens man ammer -det tager bare noget længere tid.

Jeg er spændt på at høre om det bliver denne sommer corsagen kommer på.

Jette sagde ...

Det regnestykke kan jeg heller ikke greje, men bortset fra det er den vældig pæn din Corsage og så har du tid til at finde de rigtige knapper inden næste sommer. Og fine små klodser, pyt med syningen, de er jo fine at lege med alligevel. Og kan ikke stave til hvordan en kalkun lyder, så I må finde en et sted at lytte til...:o))

Lise sagde ...

Kan ammehjerne blive kronisk? Jeg kan heller ikke tyde Isager & Isager selv om min den mindste har været på fast føde i mere end tre år. Faktisk kunne jeg vist heller ikke før jeg fik børn...

Smuk corsage. Har aldrig rigtigt kunne forestille mig den i praksis, men nu begynder det at dæmre.

Siger en kalkun ikke noget i retning af YDR YDR - lidt som båthornet på en gamme bil?

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Det er vel bare et spørgsmål om at sy knapperne godt nok fast, ha-ha (de der knapper, du ikke har..).
Den er blevet rigtig sød - næste sommer passer den !

Mht. legetøj - kender du "Den gamle skole? (gamleskole.dk). De har også meget godt i den ikke helt så kommercielle genre.

KH Tina

grendesign sagde ...

Skøn top - og bare rolig: når du holder op med at amme, skrumper frontpartiet igen - så passer den sikkert fint.
KH Britt

Birthe P sagde ...

En kalkun siger pludr-pludr. Det har jeg fra et Asterix & Obelix-album, så det kan du roligt regne med!

Linda sagde ...

nemlig, Birte, de siger pludrpludr (Asterix og Obelix i Amerika)!
Hvor er det da bare en lækker top i en lækker farve!
Hm - gætter på at du er 1 mod 2 om at synes brystpartiet godt kunne være mindre ;o)
citat magen: hvad nytter det at lave dem så store, når man ikke må røre?!?

Julia Zahle sagde ...

Jeg har aldrig synes det var så fedt når de gik tilbage til "normal" størrelse igen. Det er ligesom "noget" bliver mere............. flat. :lol:

Men OK - man kommer langt med en god BH!

Tak for det korte besøg i dag! Det var godt at se jer!

Inges uldprogram sagde ...

Ja, for mit vedkommende blev de under "normal" størrelse - ak ja.
Flot flot corsage, og vil lige sige at hvis du er til Askeladen, så vil Solspejlet i København og "Den Gamle Skole" i Fåborg, måske også falde i din smag.