lørdag, december 01, 2007

1. December

Først forbruger information: Odessa passer perfekt under snublekysen!

Der står 1. december på kalenderen. Juleræset har vi enstemmigt besluttet os for at stå af, og bare gøre som vi har lyst til , ikke fordi traditionerne dikterer. Det er december, tid til at hygge, slappe af og være i godt selskab uden at deltage i det massive overforbrug. I år for mit vedkommende endda uden tømmermænd :-(
Familiejulefrokosten er i morgen, for vi gider ikke igen i år at sidde i kø ved Vejlebroen og tværs over Fyn sammen med en halv million danskere 2. juledag.

Gaverne til USA er afskibet, dem til min familie er som altid kun til den nærmeste del og pligtgaverne er ikke-eksisterende. McI's familie har en vidunderlig ordning blandt den fjernere del af familien (onkler, tanter og andre over 18...). Istedet for, at ræse rundt efter 15 små gaver, er der indført Secret Santa. Familiematriaken forestår en lodtrækningen, der giver hver deltager éen person, de skal købe en stor gave til. Det er hemmeligt, så ingen officiel ønskeseddel, men man er velkommen til spørge et andet familiemedlem om råd inden. Genialt initiativ ifølge kvinden, hvis ønskeseddel altid rummer "Lysestager, glasskåle og andre unytttige pyntegenstande frabedes venligst" og som hellere vil til tandlægen end shoppe (julegaver) ;-)

Vingesjalet vokser sig større og større, der mangler nu omkring 130 pinde og så er det færdigt. Men istedet for billeder af strik, så er der dokumentation for julebagning.

Her er ingen obligatoriske ting, der skal laves til jul. Nogle år er det bare blevet til pebernødder og marcipankonfekt 22 december, andre år meget mere. Det er som humør og tid er til det.
Idag var lysten til tre timer i køkkenet i selskab med gemalen. Resultat: pebernødder, banana nut loaf (McI's kreation), lørdagsmiddag samt et eksperiment, Christmas Chocolate Bars Cockaigne - de sidste tegner lovende og nu skal de glaseres (ahmmmm ETA bliver senere, ingen florsukker).... dernæst et par omgange på vingesjalet inden sengetid.

5 kommentarer:

Jeanette sagde ...

takker for forbrugsinformationen (har set den på egen blog også, bare glemt at takke der!). Må nok snart have fikset hat at kombinere med hjelm - og ignorere al forfængelighed :-)

mums de ser dejlige ud, de der kager...

fortsat god weekend :-)

Jeanette

Karen S sagde ...

Det lyder som en god aftale ;-) Tror også vi vil gøre vort til at undgå julestress.
Håber flormelis'en blev fremfundet!

Kh Karen S

Lena sagde ...

Sådan skal julen være - hygge efter behov. Glæder mig til at se vingesjalet.

Jette sagde ...

Her er det også kun børn under 18 år der får gaver, det har alle det fint med.. Og stort tillykke med legatet, så det jo i lokalsprøjten i går...

strikkeforsker sagde ...

De kager er gode og lemon icing er prikken over i'et. De kommer med til strikkecafé i morgen.

@Jette: Tak :-)