lørdag, april 28, 2007

Lørdag i Tallin

Jeg har erfaret fordelen ved at bo på vandrehjem i Tallinn: 1) 100 m fra lab. og 2) billigt, ulemperne: 1) Festglade gymnasieelever, der er mest aktive efter kl 23, 2) elsker tekno og 3) et badeværelse der lugter værre end magasins parfumeafdeling ved juletid. Nå men hellere det end sure sokker eller det, der er værre. Det meste af lørdagen blev tilbragt i Tallinns gamle bydel, hvor jeg slentrede rundt, nød det gode vejr og fandt favoritcafeen med chilichokoladetrøfler fra sidste besøg. Lidt shopping blev det også til, nemlig færdigstrikkede sokker:
Ingen garnkøb for størstedelen af garnet fra sidste tur er stadig på lager. Eller er det fordi kufferten var faretruende tæt på 22 20 kg i Vilnius. Tallinn er en fascinerende by med masser af historie og flotte bygninger (fraregnet fulde vesteuropæiske turister og stripbarer). Ved bymuren og tæt på boderne med strik fandt jeg dette:
En skøn morgen i Tallin med klar, blå himmel og et snert af frost inden turiststrømmen tog til.
Helt så fredfyldt har byen ellers ikke været på det seneste der var både baldrede ruder og mere politi end sædvanligt. Derfor er byen delvist tørlagt, der må ikke sælges alkohol fra butikker frem til 2. maj.

En smule strik er det blev til, forstykket af Ms Violet er da blevet et par mønsterrapporter længere. Det bliver nok til et par pinde i aften, når aftenens samtaler via skype er færdige. Genial opfindelse, lige meget hvor man er i verden kan man snakke med gratis eller meget billigt bare man har en halvhurtig internetforbindelse.

Spend most of Saturday walking around Tallinn enjoying the pleasant weather and beautiful buildings. I am staying at a hostel pretty close to work (and far from the city center), but unfortunately also visited by noisy high school students. No yarn purchases (yet), as I have yet to use most of the yarn bought last time. Instead I purchased a pair of knitted socks (see pic) as a souvenir. Tallinn is one of my favourite towns, beautiful, historic building and a nice atmosphere. Unfortunately, the last few days have been problematic in the down town area, as witnessed by lots of broken windows and more police than usual. Also, selling alcohol is restricted until mid next week.

8 kommentarer:

britt sagde ...

Det lyder som en vidunderlig tur (måske lige bortset fra Techno-ræset om natten).
Sokkerne er skøøøøøønne!
KH Britt

Dorte sagde ...

Rart at høre, at du nyder opholdet i Tallinn - medierne fremstiller det ellers som en by i oprør med megen uro. Lyder ikke som en by, man lige nu skal tage på hyggeweekend i.
MEn sådan var det vel også omkring urolighederne på Nørrebro - hvis man sad i udlandet og så reprotager derfra, kunne man jo ikke vide, at man samtidig kunne slentre i fred og ro på Strøget.

Kh Dorte

Rineke sagde ...

hej strikkeforsker - spottet mig _ ????? hvor???? (jeg ved jeg er nem at spotte....)

StriKaren sagde ...

Hej Strikkeforsker.Jeg regner med, at du er kommet godt hjem fra Tallinn. Jeg skal selv til Estland næste lørdag, og vil høre om du kan anbefale et eller flere steder at købe garn i Tallinn. Der er jeg næsten en hel eftermiddag. Desuden er jeg meget interesseret i at købe bogen "Folk knitting in Estonia" som jeg ved, du har. Kan den købes i Estland? ( Jeg ved den kan fås over nettet fra USA, jeg synes bare det er så besværligt.)hilsen Karen.

strikkeforsker sagde ...

Rineke - i en rustbunke udenfor bygrænsen aka SDU ;-)

strikkeforsker sagde ...

Karen - strikaren - absolut. Garn - evilla selvstribende og ensfarvet fandt jeg i tre butikker nær ved det torvet. Halv pris ifht DK.

Müürivähe er der en normal garnbiks (åben Man-Lør).
I Kaubamaja's lille overfor overfor trollybusstoppet er der i stueetagen en biks, der sælger alm incl garnstudio og arwetta.

Folk Knitting in Estonia spottede jeg i boghandlen på 3. sal af Kaubamaja (indkøbscentret centralt i Tallinn) - håndarbejde hedder Kääsitoo (smid et par accenter over div vokaler). Der var 2-3 eksemplarer :-)

Iøvrigt kan jeg varmt anbefale souvenir butikker med Eesti Käsitoo - er ægte estisk strik.

Jette Møller sagde ...

Ja, det var en dejlig aften på badstuen, men d. 7.6 kommer HI jo, der må du satse på at komme, det var bare for kort tid, nåede jo lige indenfor, så skulle vi hjem igen....

strikke_jane sagde ...

Ret fede sokker.. måske man skulle en tur den vej forbi engang. :-)