tirsdag, februar 28, 2006

Tredje dag er lykkens dag

Fredag har i hørt om. Lørdag skulle have været lab 12-15 og så afslapning resten af dagen. Tjaaaa, det blev 13-20 istedet. Men jeg huskede strikketøjet og er nu igang med den tredje handske i Twist :-)
Kort sagt, jeg var klar på en tur LANGT væk fra Long Island og alene...

Søndag var til gengæld den perfekte dag:
6.39 Vækkeuret ringer (OK måske ikke så perfekt). Meeeeen
8.43 Tog til New York City, 90 min i selskab med Adam Dalgleish.
10.10 Ankomst Penn station og skifter til subway (C for kendere)
10.35 Oppe på gadeniveau, iskold blæsende vind... Stille som NYC kun er søndag morgen.
10.45 Finder The Point.
10.50 Indtagelse af dampende varm Cafe Mocha og scones, mums indendørs
11.00 Strikkekursus med Annie Modesitt, Cableing without Cable Needles begynder. Jep, det er hende, der har designet korsettet.

Meget lærerigt og så er hun en fantastisk underholdende person. De færreste kan få indflettet ordene punch bowle, prinsen på den hvide hest, fire små piger og sømænd i en forklaring på, hvordan man laver snoninger uden snoningspind. Så lærte vi også at strikke snydesnoning.
Deres udsendt var iøvrigt klassens duks, da jeg altid er først færdig med de forskellige opgaver.... Lidt billige baggrund, alle de andre strikker på "engelsk" og skal kaste garnet om pinden for hver eneste maske. Se hvad jeg lavede :-)

Snydesnoninger er de nederste og ovenfor ses forskellige typer snoninger, alt sammen lavet uden snoningpind. SMART! Snydesnoninger kræver mindre garn end ægte, afgjort et trick jeg må huske til hjemmespundet.

14.10 Ude i kulden, går rundt i Greenwich Village og SoHo, besøger Purl, men køber ikke noget (pudser liiiige glorien, se hvor den skinner) Dernæst Aveda, hvor der blev købt ind af deres skønne urtethe, der bl.a. indeholder lakrids og pebermynte.
Det er iøvrigt sjovt at overhøre danske turister i NYC, de regner ligesom ikke med, at nogen forstår dem ;-)

16.39 2 timers togtur hjem i selskab med Adam Dalgliesh begynder.

Alt i alt en perfekt alenesøndag.

Definitionen på en afslappet dag i lænestolen: the og P.D. James.

Third day is charm. I spent Sunday in the City beginning with an Annie Modesitt Class at The Point. She is a great teacher and really fun. I do not know anyone else who would use words like sailor, Prince Charming, four little girls, wall flowers etc to describe cableing without a cable needle.... But it worked like magic, I remember how to do it :-)
I truely enjoyed my time and learned a lot. Thanks!

Afterwards, I walked around The Village and SoHo for a couple of hours, shopping, walking, and sight seeing. Truely a wonderful day. Moreover, I was reading the latest P.D. James on the train, detective stories as only the British can write them.

lørdag, februar 25, 2006

Den perfekte fredag planlagt

Projektet var klar til afsendelse længe før (2 timer) dødlinie og McI havde varslet langtidseksperimenter ud i de sene aftentimer. "I have a plan"
Tidligt afsted fra arbejde (kl. 18.00) og så en hyggelig aleneaften med rok, uld, påfugl og klassisk musik. Man kunne jo også åbne en flaske chardonnay. Lørdag morgen fotosesion til den post.
Genial ide, ikke?

Det gik fint indtil:
17.10 Checker up på Rip, Rap, og Rylle i lab... [1]
Er trods alt medvejleder (Den lille engel).
Skal bruge samme apparatur i funktionel tilstand mandag morgen (Den lille djævel).
17.30 Tilbage på kontoret, surfer lidt, læser korrektur på et par kapitler af et special.
18.00 Pakker ned... skal liiige et smut forbi lab og tjekke status på Rip, Rap og Rylle. [2]
19.30 Dum ide, er stadig i lab overvejer "911".
19.45 Ingen strikketøj "#&"!
Studere istedet Rip, Rap og Rylles gruppedynamik....
20.00 Møder chefen der er også laver eksp.
21.20 Chef "I need a drink".
22.00 Over gaden og hen i hjørnet til Universitetescafen.
22.05 Foretrækker 2 C og rygerne udenfor fremfor støjende band indendørs
22.12 Vi er tilbage i lab med hvidvin [3]
Følgende loverovertrædelser:
1) Indtagelse af alkohol på institutet og 2) Synlig alkohol på offentlig vej.
"Frankly my dear, I do not give a damn".
23.10 Hjemme [4]

En helt (u)almindelig dag i en strikkeforskers liv og en lang forklaring på hvorfor denne post ingen billeder, strik og fiber har :-)

Nu er der lige 3 timer til påfuglen i selskab med Cartalk inden arbejdsdagen. Rip og Rylle er i lab igen idag. Jeg skal nok huske strikketøjet.
Men i morgen flygter jeg fra lab og ind til New York City på strikkekursus.

[1] Visse personer vil allerede her vide, at planen var gået i vasken.
[2] Her indså min underbevidsthed fejltagelsen.
[3] Skarpsindige læsere har straks gennemskuet, at jeg har en kvindelig chef.
[4] Er der virkelig nogen, der læser fodnoter?

tirsdag, februar 21, 2006

Et regnestykke II

Før 25 g.


Efter: 8 g
Phew, der er garn nok til hele handsken denne gang... Jeg har forkortet handsken med ca. 7 cm for at være sikker på, at der er garn nok. Æv, det lange skaft er ellers prikken over det berømte i. At jeg så har måtte strikke hver finger to gange indtil er så en historie, vi let og elefant springer hen over. Lageret rummer 75 g sort tvinni og perler nok til et par mere. Derfor dette spørgsmål:
Er Duo, DesignClub.dk og MIs Tvinni ombyttelige?
Begge er spundet hos Heinrichens og jeg kan ikke se megen forskel?

Påfuglen basker tilgengæld med vingerne, jeg har netop passeret 70 % mærket, det er efterhånden nogle laaaaaaaaange omgange. Men jeg keder mig ikke, da der sker noget nyt på hver omgang. Målet er 2 pinde pr aften og så bliver det færdigt engang omkring forårsjævndøgn. I et anfald af overmod bliver næste sjalsprojekt måske et shetlandssjal. Meeeeen når påfuglen er færdig venter havfruen utålmodigt og så er jeg nok blevet mere fornuftig. Snotøglen er næsten kureret, men de amerikanske baciller er noget sværere at slippe af med.

This time there is enough yarn after shortening the glove by 3 inches. On other notes, peacock feathers shawl is much more fun and I have just passed the 70 % mark. Every row is different making it an enjoyable experience. Maybe my next project should be a shetland shawl, but first the mermaid awaits.

torsdag, februar 16, 2006

Weekend i Vermont

Vi havde en fantastisk weekend i Vermont trods mangel på sne. Vi var de eneste på B&B, der anbefalede en udsøgt lille restaurant med 8 borde og åbent udsyn til køkkenet. Det blev til både langrend og snesko, hvilket var vældig sjovt. Lørdag eftermiddag tilbragte jeg laaaaang tid hos Green Mountain Spinnery. Jeg ville egentlig have købt garn til en bluse, men blev i tvivl om hvilken af to designs, jeg skulle vælge. Derfor blev det bare til garnprøver på deres forskellige garner og så et enkelt fed mountain mohair. Nu kan jeg i ro og mag studere garnprøver, måske kommer der en afstemning på bloggen senere.
Søndag bød på en overraskelse af de helt store. På vej til skisportsstedet, langt ude på landet passerer vi en gård med et flag, der siger "Knitting, Spinning, Weaving", strikkerforskeren hopper glad, taler ekstatisk med rusten stemme og får fremtvunget et stop EFTER vandretur... Vi skulle ligesom have slået tiden ihjel, så snestormen, der dumpedede 70 cm sne i NYC og 25 cm hos os passerede, men stadig nå Bridgeport, Ct inden sidste færge hjem til Long Island. Jeg øjnede chancen for indkøb af garn, fiber og andet godt. Istedet træder vi ind i et træværksted og bliver ført ovenpå til en spinders paradis. Vi er helt, absolut helt tilfældig dumpet forbi Golding, der fremstille de smukkeste spinde og væveredskaber. Abonnenter på Spin-Off kan se helsides annoncer i hvert blad. En golding ten har længe stået på min ønskeliste og mit latente tensamlergen blev aktiveret.

Både på Maryland og New York Sheep and Wool, har kunderne sværmet om hans bod som fluer om et stykket sukker. Her stod jeg så mutters alene og fik lov at teste tene og rokke, en vidunderlig oplevelse. Jeg måtte have den på billedet med hjem. Det er prototypen på et nyt design med stjernetegn, helt tilfældig er jeg vandmand og fik vist sagt det højt ;-) Uden at bruge jydske krejlerteknik slog han ca. 15 % af prisen, senere blev det til 25 %. Så spinder den iøvrigt som en drøm og meget, meget længe. Hmmm en ganske tilfreds strikkeforsker, der stadig er snotøgle og ikke får strikket særligt meget.

We spent last weekend in Vermont skiing although the blizzard dumped more snow in NY. We did manege to do some XC skiing and snow shoeing, very funny. There was also time to visit Green Mountain Spinnery, a wonderful store and some really friendly people. I got sample cards and plan to buy yarn for a sweater later, once I have chosen the design and colours. The surprise of the weekend was a visit to Golding. I noticed a banner with "Spinning, Knitting, Weaving" and expected an opportunity for stash enhancement. However, it turned out to be the sign for Golding. I spent a wonderful time testing spindles and wheels in the studio, very, very nice and completely different from the crowded, busy booth at various Sheep and Wool festival. I ended up buying the spindle on the picture, a prototype for a new design. She spins like a dream and is pretty, what more can one wish for.

fredag, februar 10, 2006

Host

Ugens Statistik:
10 pinde på påfuglen og 6 cm på en handske = totalt ynkeligt.
3 kleenex bokse
1/2 flaske hostesaft (noget afskyeligt syntetisk rødt stads)

En ondsindet forkølelse har fat i mig, men derfor kan man kan da godt tage på arbejde alligevel, man er jo ikke dødssyg eller har et udseende, der skræmmer andre. Man har iøvrigt også en af de der deadlines, hvor skæringsdatoen virkelig er en DØDLINE... Dum ide, meget dum ide.... Fredag morgen, med en stemme som Joe Cocker efter tre ugers druk og en hosten, der kan gøre enhver sæl misundelig er jeg parkeret med minuthavregrød, OJ og lakridsthe med strenge ordre om IKKE at tage på arbejde. McI tør dog ikke frarøve mig min bærbare...

Weekendplaner: Tur for to til Vermont, hyggeligt B&B reserveret, langrend og langt væk fra arbejde...Det er faktisk lykkedes at finde et skisportssted, der har sne til langrend!
- Det sidste er nok et mindre problem søndag, der varsles snestorm lørdag eftermiddag til søndag morgen herover.... Nå men så kan man jo altid shoppe garn her. Jeg sværge, det er rent tilfældigt, at vores B&B er i Green Mountain Spinnery's nabolag. Deres mountain mohair er mit nye yndlingsgarn.
Mere om "Snotøgle i Sneen" næste uge :-)

tirsdag, februar 07, 2006

Et regnestykke

Før: 50 g garn

Efter: 24 g garn
Resultat: -6 fingre = 8-10 g garn for lidt. Det her er ca. 15-20 % for lidt. Måske en bemærkning om, at handskerne kræver mere garn en pulsvarmerne i opskriften? Det synes en snottet, smårritable strikkeforsker ihvert fald. Selvfølgelig kan min strikkefasthed være forkert. Men det er svært at tjekke uden strikkefasthed eller færdigt mål i opskriften.
To løsninger:
1. Anskaf 50 g Duo garn ca. 45 kr og betal det samme i forsendelse.
2. Trævl op og strik den kortere.
Og nej, stedsøstertricket fra Askepot skal ikke afprøves. Jeg er for nærig til 1., så nr 2 er valgt. Iøvrigt opdagede jeg også en kæmpefejl på første handske.

Superbowl var ok, jeg kan godt lide begge hold.
Andre har givet opskriften på "Spice Up Your Buns",(23 jan.) så her kommer "Spice Up Your Burger": Ælt hakkede chilier af den stærke slags i oksekødet inde du former bøffen. Masochister og andet godt folk bruger hele chilien, resten fjerne frøene. Bon appetit.

For sjalomaner:
Bettinas link til %udregneren for sjaler er temlig smart. Jeg har iøvrigt selv fundet en algoritme, skal bare liiige have kodet den :-)

I am knitting a pair of gloves, but discovered that I would run out yarn. I bought the yarn in Denmark and it is too expensive to have a second skein mailed. Thus, I am forced to reknit the glove with a shorter cuff. Oh well, I made a huge mistake on the first one.

lørdag, februar 04, 2006

Dagen før dagen...

ihvert fald herover. I morgen er det Super Bowl Sunday og det skal selvfølgelig fejres. Super Bowl er finalen i den sportsgren amerikanerne kalder football. Kampen i år er mellem Seattle Seahawks og Pittsburgh Steelers. +100 millioner amerikanere sidder klistret foran skærmen, indtager fast food og drikker tyndt øl (Budweiser, Coors og Miller...) eller de endnu tyndere Light version. Menuen hos os står på:
Hjemmelavede gourmetburgers m ovnbagte kartofler, mini-weberen kommer i brug :-)
- endda med hjemmelavede burgerboller, hvis min tørgær og Boserups opskrift dur med US mel.Fortsættelse følger.
Hjemmelavet Is
Assorteret øl fra det lokale ølmekka.
Brædtspil og for kvinderne strik.

For laaaang tid siden startede jeg på Peacock Feathers Shawl og gik i stå. Før jul lykkedes en omgang førstehjælp og der blev strikket et par mønsterdiagrammer. Men så kom GAAA i vejen. Nu prøver jeg igen.

Man starter med 3 masker og ender med 496. Flere gange har jeg overvejet at finde den matematiske model, så jeg kan beregn antal % strikket. Jeg har netop passeret 2/3 af alle pindene, så jeg er tæt på halvejen, som vist cirka er #pinde/kvadratrod(2) for et trekantet sjal.
Dette kunne godt være mine pulsvarmere til Julie's Pulsvarmer Along, mønstret giver endda anvisninger på dem.

Men det bliver nu et par handsker. Twist fra DesignKlub.dk købt hos Designværkstedet i Aalborg.

Mht til tæppet. Der er faktisk et i Debbie Bliss, How to Knit, som jeg gerne vil lave engang. Har jeg et latent tæppeholikergen?
Meeeeen først om et par år, beklager Britta :-)
Malle, garnet til tæppet er købt hos KnitPicks (hehehe, kun for os i USA) og det er billigt, 2.29 $ pr 50 g.
Grundopskriften til et felt på 20x20 cm:
Kanten er 5 riller glatstrik i top og bund. I resten af felter har man 5 m retstrik i hver side. Tag 1 m løs af, det gør det nemmere at sy tæppet sammen. Udenom er hæklet noget, der minder om en hestetømme. Der er brugt 20 felter til tæppet.

Tomorrow is Super Bowl Sunday, which we will celebrate with a gourmet fast food party. The menu includes home made burgers (and buns if my experiment is a success) along with assorted beer from the local beverage store. Moreover, my friend will bring home made ice cream and her knitting.
My two current WIPs are Peacock Feathers Shawl, I am about half way and a set of beaded mittens. I have worked on the shawl on and off since the summer. No more afghans for the next year or so although there is a nice one in DB How to Knit.... Hmm maybe I should join Afghanoholics anonymous?

torsdag, februar 02, 2006

Another Afghan

This time it is a baby blanket. It is a joint project for CR by the members of the local knitting group. One of the members of the group and her husband are adopting CR from China. The yarn is KnitPicks Shine (60 % cotton, 40 % modal). The design of each square was determined by the knitter apart from constraints with respect to the dimension and border of the square. Here is a picture without the border. Is it not gorgeous?

On another note, I visited the new yarn store, Knitters Knitche in Miller Place today. It was the begining of an expensive relationship. Lovely yarn, from basic Cascade 220 to Rowan Classic and Schaefer Anne.

Den her blog er da gået totalt i tæpper, denne gang et babytæppe til CR, en kinesisk piger, der er adopteret af et af gruppens medlemmer og dennes mand. Det er amerikansk tradtion, at en gruppe af venner strikker eller quilter tæpper for at fejre den slags glædelige begivenheder. Der har været frit valg på alle hylder med hensyn til design bortset fra dimensioner og kanten har. Mit er det lilla med hjertet nede til venstre. Så har jeg iøvrigt monteret halvdelen af tæppet. Memo til mig selv, ikke flere monteringskrævende projekter foreløbig.

Andre gode nyheder: Der er åbnet en ny garnbiks i lokalområdet og jeg var derude idag. Det bliver starten på et lang og dyrt bekendskab, for hun har Rowan Classic, Manos del Uruguay og Schaefer samt Brittany pinde. Afgjort bedre end den lokale, der primært gør det i babyakryl (YAK), fluffy, glitrende garn (oh rædsel) og Debbie Bliss. Efter Alpaca Silk fiaskoen er DB bandlyst hos strikkeforskeren. Man kunne ikke betale med kreditkort før fredag, så jeg slap billigt derfra. ØV for det er momsfri (8.75 %) uge på beklædning i NY og det gælder også garn.

Det var tiltrængt efter eftermiddagens hovedrengøring i lab. Vi er 15 mennesker og arbejder med assorterede sundhedsskadelige og giftige kemikalier, så der hersker hurtigt kaos. Kors hvor jeg savner en laborant en dag som idag. Disse vindunderlige (og underbetalte) kvinder forstår at minimere kaos, opdrage studerende og sørge for kontinuitet. Et par hankønsvæsner mente ikke, at de IKKE skulle yde deres bidrag til vores fællesoprydningsprojekt. Her er et par af undskyldninger:

1. Mine ting er KUN ved min bordplads (den del af lab ligner Hiroshima August 1945).
2. Det er ikke mit rod, hvorfor skal jeg rydde op?
(Vi kan fylde tre flyttekasser med vedkommendes glemte plastbokse med ugegamle madrester, værktøj, vandrestøvler og meget andet fordelt over 200 m2 fælleareal)
3. Jeg har ikke tid, jeg skal til XXX om 2 uger, og har en masse der skal forberede inden. (Lab rengøring tog samlet 1 time han brokkede sig i 15 min).

MÆND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!