mandag, november 27, 2006

Pecan pie

Jeg har en stærk mistanke om, at jeg på et eller andet tidspunkt bliver afkrævet en traditionel Thanksgiving middag med kalkun, søde kartofler, tranebær, rosenkål, græskartærte, pecantærte og hvad der ellers hører til en sådan familieforestilling. Nu er det jo ikke lige det, der hører hjemme i det klassiske danske køkken bortset fra rosenkålen (bvadr), så jeg er ude på rigtig tynd is. Derfor er jeg gået i smugtræning og begyndt at afprøve opskrifter, hmmm det er i hvert fald undskyldningen for mine kulinariske eskapader. Det vigtigste punkt er kalkunen, så den stod først for. Stegt kalkun ofte en tør fornøjelse og rangerer på linje med tofu i mit køkken, begge bliver bedre med chili og karry og det er vist no-go til familiemiddag. Heldigvis fik jeg anbefalet opskriften på Cider Brined Turkey (Kalkun sprængt i cider) af venner, så i forrige weekend var et stks sagesløs kylling stand in og opskriften skaleret med 1/4. Resultatet fik stor ros fra testpanelet (McI). Opskriften på den perfekte kalkun er i hus.... Jeg lurer dog stadig på Deep Fried Turkey, men min farvegryde er den eneste, der kan rumme en kalkun og 12 L olie. hmmmmmmmmm.

Denne weekends projekt var Texas Pecan and Chocolate Pie, en variation over den traditionelle pecan pie med mørk chokolade. Jeg æææææælsker pecan pie.
Modifikationer: Corn syrup (sirup) er erstattet med ahornsirup, det gør den absolut ikke ringere. Pecannødder kan vist være svære at opdrive i DK og ellers dyre, så valnødder tror jeg vil være et godt alternativ.
Yuck or Yummy: Yummy!
Nu har den linksglade læser opdaget, at alle opskrifter kommer fra det samme sted, nemlig Epicurious. Det er et web site med opskrifter fra amerikanske madmagasiner og kan varmt anbefales, især hvis du har lyst til at vove dig ud i amerikansk madlavning.

På strikkefronten er Flower Basket Shawl færdig og tørrer i udspændt tilstand. Mit andet store projekt er Cobweb crepe shawl fra Heirloom Knitting. Jeg har ca 2/3 af det glatstrikkede inderstykker færdig, så der er lang vej igen. Iøvrigt er perfekt introduktionsprojekt til tyndt garn (1350 m/100 g), små pinde (2.5 mm) og hulmønster. Det retstrikkede centerstykke giver rigelig øvelse i det første og man glæder sig til mønstret ;-)
I suspect that I at some point in my marrried life will be in charge of a traditional Thanksgiving dinner. However, none of the traditional dishes except the Brussel Sprout are common Danish dishes, so I am on thin ice. Therefore I have decided to start testing recipes. First up was the recipe for cider brined chicken available at Epicurious, which was tested on a chicked with great success. Today's subject was the Texas Pecan and Chocolate Pie though I replaced corn syrup with maple syrup. Another substitution could be walnuts for pecans as these are hard to find in Eurpe. It turned out very delicious.

On a knitting note, the flower basket shawl is blocking as I type and I am 2/3 done with the center of the cobweb crepe shawl

5 kommentarer:

britt sagde ...

Uhmmmenam - den Pecan Pie ser temmelig delikat ud!
Glæder mig til at se dit FBS...og sytrådsprojektet kræver da vist også lidt tålmodighed...
KH Britt

kirstens strik sagde ...

Mums, både kalkunen og især pien ser bare for lækker ud!

Det bliver spændende at se det tynde sjal, respekt for jer der orker at strikke så tynde projekter.
Kh Kirsten S

Linda sagde ...

Hold da fast, 12 l olie til en pludderhøne (som så bliver kulørt) - så er frikadels da noget lettere at komme omkring. insister på dansk julefrokost, Sild og snaps!
kh Linda

strikkeforsker sagde ...

Det påstås friturestegt kalkun smager godt og at den ikke opsuger sååå meget olie. hmmm alt er vel relativt til burgerkæde olieindhold ;-)

Den ER lækker den pecan pie, fyldet er lidt hen over mod brownie / tung chokoladekage med nødder. Kan absolut anbefales

Sytråd, bare vent, det bliver tyndere endnu....

Tina sagde ...

Du prøver da vist at lokke os i uføre med den kage......

Ku' det ikke være festligt med en multifarvet friture-kalkun?

KH Tina