torsdag, november 30, 2006

Flower basket shawl og næste projekt

Så kan vinteren godt komme an for nu er mit flower basket tørklæde fix og færdigt. Imens hygger jeg mig indendøre med "tandtråd", strømpestrikning, bomuldsspinding og texas pecan and chocolate pie (ren guf).
Mønster: Flower Basket Shawl
Pinde: 4,00 mm
Garn: 80 g (lidt over 3 nøgler) Grignasco Cashmere, ren luksus, blødt og dejligt samt endnu bedre købt møj billigt hos MI (man er vel jyde). Dermed 40 g til Fair Isle O'meteret.
Hot or Not: Ganske fint. Det skal bruges som tørklæde og passer til det meste i vintergarderobe fra den sporty vinterjakke til uldfrakken.
Det går jo forrygende med Fair Isle O'meteret. Men igår syndede jeg og bestilt et lille hue kit mere herom, når pakken ankommer. Til gengæld er jeg sluppet af med en hel del mere garn i en byttehandel, så det må man vist godt.

Garnet til næste projekt er bestemt, nemlig Elsebeth Lavold silky wool fra købt på udsalg sidste år hos den lokale, samme farve som Menja nedenfor. Susanne vil også strikke Lavold - er der andre, der vil være med?

Problemet er bare, at jeg ikke helt kan bestemme mig. Kandidaterne er:
Menja
Hot: Den er anderledes og kraven er for sej, jeg er vild med snoninger
Not: Er kraven for alternativ?
Frau Bendix, har du ikke den i garnkurven og kan give noget input?

Tordis
Hot: Klassisk sweater med skønne snoninger
Not: Hmmm der skal nok fifles lidt med den nederste del.
Hot: Det var den jeg egt købte garn til, fiks cardigan
Not: Der er meget glatstrik og en masse knaphuller.... efter 22 af slagsen i korsettet, trænger jeg til en pause.

Hvad siger I?

I aften venter "Thank You for Smoking" i DVD'en, pop corn og ren afslapning, livet er skønt. Vi krydser fingre for, at McIs valg er en hel bedre end mit valg af søndagsfilm - den senest version af Pride and Prejudice. Filmen i sig selv var ok. Instruktørerne har en interessant og anderledes fortolkning af bogen end klassikeren, men den var totalt blottet for kemi mellem Lizzie og Mr Darcy, ØV

The flower basket shawl is done and awaits winter. Until then I am knitting, spinning and munching on texas pecan and chocolate pie. I used slightly more than 3 skeins of grignasco cashmere from the stash and size 6 needles, adding another 40 g to the Fair Isle O'meter. Stash busting is going fine until yesterday, where I ended up ordering a hat kit, which is on its way.
In the mean time, I have decided to start a project with silky wool, the question is just which one. The three candidates are 1) Menja, really cool design and pretty cable, but is it too alternative? 2) Thordis, very classic, but is it flattering on my body? 3) Ljod, nice classic cardigan with a twist, but it has a lot of pure stockinette stitch and buttons, I am button-exhausted after the corset.. Commments appreciated!

12 kommentarer:

Linda sagde ...

Jeg ville hoppe på Menja! Kraven er det der gør den flot, men jeg havde lige lidt svært ved at abstrahere fra det tumpede lillepigelook modellen har anlagt sig ;o) Den miderste ville jeg selv - af bustviddegrunde - hoppe over. Den nederste kan jeg også godt lide, men den virker mere som en varm sommertrøje...Menja.
kh Linda
i øvrigt hammerflot farve!

Anonym sagde ...

Menja er LÆKKER! Man behøvs jo ikke spille op til Berthakraven og lege 'skolepige anno 1920', vel?

PS: metalpinde og helbred: jeg er voldsomt nikkelallergisk, og strikker mestendels på Addi Turbo-pinde ... nikkel kan sagtens bindes så hårdt i en legering, at der ikke frigives noget til brugerens hud. Så det eneste rigtige til lace knitting er altså Addier, med mindre man er så heldig at finde en gammel rundpind i rent messing. Jeg har en, som blev fundet i en genbrugsbutik for snart mange år siden.

Vivian sagde ...

Menja ER fin, kraven er supertjekket - frikadellehåret på modellen NOT.
For og bagstykker er dog de rene dræbere at strikke, udelukkende glatstrik.

Derfor er min endnu heller ikke færdig - bagstykket mangler (for dårligt!)

KH Frau Bendix

Fríða sagde ...

ja, alle Lavolds modeller er jo skönne. men jeg synes det kommer lidt an på hvordan du tænker bruge den. i min mening kommer den krave på Menja, omend meeget smuk, til at være bövlet og irriterende når man tager frakken på over tröjen. den mellemste er flot, men mere en camping/ude på landet/hiking sorts sweater, så jeg stemmer for cardiganen, den skulle jeg nok bruge helt i stykker. men det er jo bare min personlige mening, jeg bliver for varm i en sweater indendörs eller under en frakke.
hilsen fra Island
Frida

Helene sagde ...

MENJA!

jeanette hegaard sagde ...

Jeg hopper med på vognen og siger MENJA - jeg synes ganske enkelt at de andre er for kedelige.
Kh Jeanette

strikkeforsker sagde ...

ROFL. Prinsesse Menja frikadellerne må have været det, min underbevidsthed sagde, var underligt ved modellen, så det bliver Menja :-)

Dana, mit problem med metalpinde er ikke nikkel, men at de er hårde ved håndleddene. Addi især overgangen mellem snor og pind er gode til lace. Lige nu tester jeg Inox/Prym express, de er mere spidse, men kablet ikke så godt. Jeg har en kandidat mere og så kommer der en anmeldelse.

Tina sagde ...

Lavold KAN bare et eller andet - de er utrolig flotte på hver deres måde.

KH Tina

Tina sagde ...

Lavold KAN altså bare et eller andet. Modellerne er flotte på hver deres måde, kan godt forstå, det er svært at vælge.

KH Tina

Tina sagde ...

Ha-ha....en første kommentar forsvandt - og det gjorde den så åbenbart ikke alligevel, sorry.

Nu kommenterer jeg ikke mere i dag, det lover jeg.

KH igen-igen......igen

britt sagde ...

Skøn FBS!
Jeg stemmer klart og helt utvetydigt på Menja. Den er da virkelig noget særligt med den vidunderlige krave.
KH Britt

Dorthe sagde ...

ja her er endnu en til koret der skriger Menja, det er noget særligt.