lørdag, oktober 28, 2006

Socktober

Efterårsstormen raser og regnen siler ned udenfor, det perfekte vejr til en lang eftermiddag i selskab med strikketøj, film og varm kaffe og nå ja en seriøs omgang rengøring.
Oktober står i de små projekters tegn og et begyndende babydoom lurer. Første er en novemberbaby i en kooooold del af USA (de har fået årets første sne). Så et hurtigt projekt røg på pindene mandag morgen og torsdag var det færdig. Et stks vaskeægte dansk klassiker, der i mangel af levende model fremvises af Little Bear.

Mønster: Djævlehue, str 3-6 mdr
Garn: Lang JaWoll (skønt strømpegarn)
Pinde: 2.5 mm
Garnforbrug: 22 g - sølle 11 g til Fair-Isle O'meteret.

Bør man sætte bindesnor på huer til helt små babyer eller ej?

Oktober er jo også socktober, så vi napper lige en hurtig boganmeldelse af de tre sokkebøger (aka Nancy Bushs samlede værker) i mit bibliotek. Læs mere om Nancy Bush hos Lolly den 21 oktober.


Knitting on the Road:
Som titlen siger, opskrifter til rejsebrug. Mønstrene er relativt nemme at lærer udenad, men stadig sjove at strikke. Jeg har allerede strikket 2 designs nemlig Spey Valley og Conwy. Fine illustrationer og diagrammer (YES!) . Første del har en rigtig gode beskrivelse af teknik og en uundværlig liste over løbelængde for de mest almindeligs strømpegarner. God hvis man vil bruge andet en original garnet. Der er kun en størrelse pr opskrift, men der er info nok til at ændre længder etc. Der er både mønstre til ensfarvet og multifarvet strømpegarn. Hardback med spiralryg, sådan burde alle strikkebøger udgives.

Folk Knitting in Estonia: En detaljeret beskrivelse af strikning i Estland samt opskrifter på traditionelle strømper og vanter i hulmønster og vævestrik selvfølgelig med diagrammer. En stor del af bogen er beskrivelse af estiske strikketeknikker og strikkehistorie. Den perfekte souvenir for Estlandsrejsende, ja jeg drømmer stadig, når jeg bladre i bogen. Nok mere en bog, hvor man henter inspiration til andre designs. Soft cover

Knitting Vintage Socks: Opskrifterne er moderniserede fra Weldons og skaleret op fra 1-1.5 mm til mere menneskelige pindestørrelser. Bogen har både et godt afsnit om strømpestrikningens historie og om teknikker samt en hel masse forskellige mønstre. Igen både diagrammer og skrevne instruktioner. Som en af de få bøger, er der adskillige mønstre på herresokker af den klassiske slags. Mønstrene er mest til ensfarvet garn. Hardback med spiralryg.

uuuups, beviset for, at jeg har for mange bøger.... Der er en mere nemlig Folk socks, der lå ude på køkkenbordet. Nå men den fortælle om strømpestrikningens historie (2/3 af bogen) og har strømpemønstre fra hele verden.

Jeg ville ikke undvære en eneste, meeeen Knitting Vintage Socks er nok den mest generelle.

The first fall storm has arrived and tomorrow will be spend raking leaves. It is truely a day for indoor activities like knitting (and cleaning). October has turned into a month for small projects, the second FO is a classic danish baby hat (Djævlehue, Devil's hat) modelled by Little Bear it requires less than 1 oz of sock yarn. It is intended for a baby in the Cooooold Upstate NY by the lakes.

October is also socktober, so a quick review of the three sock books in my library, all written by Nancy Bush (see 21 oktober). All have excellent pictures as well as both diagrams and written instructions, me like :-)

Knitting on the Road: The perfect sock book for the travelling knitter with simple, yet intersting patterns in both solid and varigated yarns. The book has a good section on techniques. Mainly patterns for women socks.

Folk Knitting in Estonia: A thorough description of the history of Estonian knitting with patterns for traditional socks and mittens in lace and fair-isle. The perfect souvenir from Estonia.

Knitting Vintage Socks: Patters adapted from Weldons and scaled up to more human needles sizes (US 0+) mainly for solid coloured yarns. Excellent section on techniques and the history of knitting. There are several patterns for classic men's socks and probably the most versatile book.

7 kommentarer:

kirstens strik sagde ...

Little Bear er rigtig sød, ligeså den skønne djævlehue..... MEN, nu vil jeg gerne snart se bevis på det nyligt overståede bryllup! *G*

Hilsen Kirsten

Fríða sagde ...

hvor er dine bryllupsbilleder???
ang. bånd i babyhuer, jeg har i hvert fald altid bånd i dem, fordi jeg synes at knapper ikke helt kan lade sig göre, babyer har ingen hals og hvis man har en knap i huen så kan den nemt skave og gnave simpelthen fordi der ikke er plads til den under hagen.
hilsen fra Island
Frida

Linda sagde ...

nå, lillebjørn trænger til at blive puttet! Jeg giver Frida ret, og derudover er ikke alle babyer lige tynde om halsdellerne, så bindebånd er nemmere at tilpasse. Babydoom? Kommer der flere?? Eller nøjes du med bjørnen???
kh Linda

zeusstrik sagde ...

tak for anmeldelsen, det er bøger på min ønskeliste. Sød hue, jeg ville strikke et bånd og sætte en knap i.
kh hanne

britt sagde ...

Tak for boganmeldelsen - forbrugeroplysning - det kan vi lide!
Mht babyhuen - så sæt 2 bånd i - knapper er ikke rart i små babyers hageflæsk. Og det med at udngå snore er mest til større babyer/børn som kan komme til at hænge fast i legestativer/blive kvalt.
Bryllyp - hvilket bryllup? Nu vil vi se billeder!!
KH Britt

strikkeforsker sagde ...

Takker for hjælpen, jeg må få strikket et par hestetømmer.
Jeg planlægger at bruge little bear som model lang tid endnu ;-)

Anonym sagde ...

Nej, det vil vaere ikke bryllupsbilleder for nu. Maeske um to uge.