søndag, juli 02, 2006

Buttermilk Pancakes

Pia spurgte til opskriften på amerikanske pandekager:

3 æg delt i blomme og hvider
4 dl kærnemælk
1 tsk natron
3 1/2 dl sigtet hvedemel
1 tsk sukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
3 tsk smør plus smør til bagning

Pisk æggeblommerne og tilsæt mælk og natron i under omrøring
Sigt mel, sukker, bagepulver og salt ned i. Piskes godt. Pisk smørret i og vend tilsidst de stiftpiskede æggehvider i. Det er en forholdsvis tyk dej sammenlignet alm pandekagedej.
Lad dejen hvile i et kvarter.
Bages på varm pande, brug smør til at smøre panden. Pandekagerne skal være på størrelse med en CD. Vend dem før boblerne brister ellers bliver de flade. Er bedst direkte fra panden. Men en mindre stressende variation, der også levner pandekagebageren ro til at nyde nogle er at opbevare dem i en ca. 100 C varm ovn indtil servering. Serveres med ahornsirup og evt frugtsalat og/eller bacon.

Variation: bruger du almindelig (sød)mælk erstat da natron med en ekstra 1/2 tsk bagepulver. Natron er et bagemiddel, der kræver lav surhedsgrad for at virke, så det reagere ikke med almindelig mælk.

For børn og barnlige sjæle, man kan lave en Mickey Mouse look a like ved at sætte to mindre cirkler pandekagedej øverst på pandekagen som ører. Find selv på flere og giv dit bud i kommentarboksen.

Blåbær (blueberry) pandekager, en amerikansk klassiker, fås ved at tilsætte 1-2 dl blåbær til dejen og evt lidt ekstra mælk.

Man kan også tilsætte a) nødder f.eks. pecan og valnødder b) banan, c) hakket chokolade

Mine erfaringer og her placerer jeg mig helt sikkert på øretævernes holdeplads. Ordentlig mad kræver gode råvarer især i simple opskrifter. Så margarine, kærgården, cool whip og hva. f.... alle de andre kunstige fedstofprodukter hedder, har overhovedet ikke noget at gøre i nærheden af (pande)kagedej (og i mit køkken generelt).

Just giving my favourite recipe for buttermilk pancakes ;-)

6 kommentarer:

Pia sagde ...

Tusind tak, Ulla - dem skal jeg prøve meget snart... du får en tilbagemelding om resultatet :-))))
...og jeg er helt enig i det med margarine, Kærgården osv. ;-))
KH og tak for opskriften,
PiaT-Køge

Helle Holst sagde ...

Du får heller ingen øretæver fra mig. Specielt er jeg "sippet" med rødspættefileter som bare skal steges i rigtigt smør! Det dufter altså også meget bedre :o)

Kh. Helle

Jeanette Hegaard Hansen sagde ...

Uhm, det lyder virkleig lækkert, den opskrift må prøves.
Jeg tjekkede også lige den der pinnsvin" hjemmeside, fy da føj der er mange gode ting.
Kh jeanette

britt sagde ...

Uuuuhhhmmm, tak for opskriften - skal prøves en dag!! Naturligvis med naturligt og ægte fedtstof...
KH Britt

Linda sagde ...

En af min mands medstuderende skulle gøre indtryk på sin kæreste og ville lave scoremad. Min mand foreslog fyldte pandekager og gav ham opskriften på pandekager med øl. Et par dage efter spurgte han til udfaldet: jo, det var gået godt, altså bortset fra fejlen med melet. ????? Ja, der var jo for lidt mel i, de var jo ikke til at rulle ud!

kh Linda

Vivian sagde ...

Ååååh, det grænser jo nærmest til dyplageri at bringe sådant et lækkeri som af det første læsestof for undertegnede sådan en mandag morgen efter 1½ times køreteid på job - og en suuuuulten mave ;-))

Hilsen Vivian