fredag, marts 24, 2006

Den lille kemiker i køkkenet...

Jep, jeg er vild med den lilla del af farveskalaen, hvis nogen skulle være i tvivl ;-)
På strikkefronten får havfruen størstedelen af opmærksomheden, jeg er nu igang med første halvdel af ryggen. Den må meget, meget gerne være færdig inden sommeren starter herover.

Når man ikke kan finde ud af at lave glasur, skal der findes anden anvendelse for glasurfarverne. Hvad er mere nærliggende end at at opløse 1/2 tsk i 3 L vand, opvarme det til 60 C, smide 100 g uld i og lade det simre en times tid?
Dernæst tilsættes en slat eddike. Til sidst skylles ulden forsigtigt.

Farver: Rosenblads lyserød, frit oversat efter engelsk og fransk.

Det blev nu til en hot pink dorset.

Striber: Kornblomstblå

Den her var sjov, farverne skilte i farvebadet, så en del af ulden er en grønlig turkis og den anden del pink. Det skal afgjort spindes sammen til et garn. Nu spekulere kemikeren så over hvorfor og hvordan hun kan kontrollere den sjove farveeffekt ;-)

Månedens uld hos explorers group var corriedale, mums... en dejlig blød uld i en flot brun farve. Jeg fik spundet halvdelen (30 g) til noget superlækkert garn og skal afgjort jagte en corriedale ham ved lejlighed (læs Maryland Sheep and Wool). Nu er der så 150 g beskidt shetland uld og shetlandtops, der venter til næste gang. Måske man skulle strikke et tæppe af alle prøverne?

Hov, endnu en ny Kim Hargreaves kollektion, lilac kunne sagtens passe til sommergarderoben. og fay fra den næstnyeste er nu heller ikke af foragte. Men dollaren er liiiiiige lovlig svag for udenlandske indkøb, så jeg venter dydigt til efter selvangivelsen er lavet...

Last weekend was mainly dedicated to spinning and dyeing. I dyed some leftover dorset with wilton's pastel icing colours. The first is rose petal pink and the second cornflower blue. Somehow the colours separate in the blue one and gave a really intersting effect. One of the guild members observed the same effect and got three different coloured batts. The wool is dorset, leftovers from explorer's group in Jan. This months wool was corriedal, which is my favourite so far. It is really soft and nice. Next up is Shetland, which I am really looking forward to given my interest in Shetland lace. Maybe I should knit a sample afghan of all the different wool types I spin?

3 kommentarer:

zeusstrik sagde ...

I har godtnok mange farveressourcer "overthere":O) HMM lilla saftevand?? mon det fås i dk... Jeg er også vild med KH's collectioner, men ved en nærlæsning synes jeg det er set før..Feks sall og joy, men derfor kan man jo godt blive forelsket!!!!

Tina sagde ...

Det var da nogle flotte farver - uanset om de var meningen eller ej. Det er også det, der gør det sjovt at farve selv, ikke? Man har en idé i hovedet, og det der kommer ud, er bare helt anderledes....

Handpaintet/Uruguay go home....

KH Tina

strikkeforsker sagde ...

Hmmm Hanne, du har ret, måske jeg først bare skulle bladre i mine gamle rowan magasiner. Jooo vi har skam lilla drinksmix herover, KoolAid :-) Jeg tror der er lidt for mange E-numre i glasurfarverne til de bliver godkendt i Danmark.

Tina: Det er uforudsigelige gør det sjovt, men jeg vil nu gerne lære at præcisions farve også ;-)