torsdag, februar 16, 2006

Weekend i Vermont

Vi havde en fantastisk weekend i Vermont trods mangel på sne. Vi var de eneste på B&B, der anbefalede en udsøgt lille restaurant med 8 borde og åbent udsyn til køkkenet. Det blev til både langrend og snesko, hvilket var vældig sjovt. Lørdag eftermiddag tilbragte jeg laaaaang tid hos Green Mountain Spinnery. Jeg ville egentlig have købt garn til en bluse, men blev i tvivl om hvilken af to designs, jeg skulle vælge. Derfor blev det bare til garnprøver på deres forskellige garner og så et enkelt fed mountain mohair. Nu kan jeg i ro og mag studere garnprøver, måske kommer der en afstemning på bloggen senere.
Søndag bød på en overraskelse af de helt store. På vej til skisportsstedet, langt ude på landet passerer vi en gård med et flag, der siger "Knitting, Spinning, Weaving", strikkerforskeren hopper glad, taler ekstatisk med rusten stemme og får fremtvunget et stop EFTER vandretur... Vi skulle ligesom have slået tiden ihjel, så snestormen, der dumpedede 70 cm sne i NYC og 25 cm hos os passerede, men stadig nå Bridgeport, Ct inden sidste færge hjem til Long Island. Jeg øjnede chancen for indkøb af garn, fiber og andet godt. Istedet træder vi ind i et træværksted og bliver ført ovenpå til en spinders paradis. Vi er helt, absolut helt tilfældig dumpet forbi Golding, der fremstille de smukkeste spinde og væveredskaber. Abonnenter på Spin-Off kan se helsides annoncer i hvert blad. En golding ten har længe stået på min ønskeliste og mit latente tensamlergen blev aktiveret.

Både på Maryland og New York Sheep and Wool, har kunderne sværmet om hans bod som fluer om et stykket sukker. Her stod jeg så mutters alene og fik lov at teste tene og rokke, en vidunderlig oplevelse. Jeg måtte have den på billedet med hjem. Det er prototypen på et nyt design med stjernetegn, helt tilfældig er jeg vandmand og fik vist sagt det højt ;-) Uden at bruge jydske krejlerteknik slog han ca. 15 % af prisen, senere blev det til 25 %. Så spinder den iøvrigt som en drøm og meget, meget længe. Hmmm en ganske tilfreds strikkeforsker, der stadig er snotøgle og ikke får strikket særligt meget.

We spent last weekend in Vermont skiing although the blizzard dumped more snow in NY. We did manege to do some XC skiing and snow shoeing, very funny. There was also time to visit Green Mountain Spinnery, a wonderful store and some really friendly people. I got sample cards and plan to buy yarn for a sweater later, once I have chosen the design and colours. The surprise of the weekend was a visit to Golding. I noticed a banner with "Spinning, Knitting, Weaving" and expected an opportunity for stash enhancement. However, it turned out to be the sign for Golding. I spent a wonderful time testing spindles and wheels in the studio, very, very nice and completely different from the crowded, busy booth at various Sheep and Wool festival. I ended up buying the spindle on the picture, a prototype for a new design. She spins like a dream and is pretty, what more can one wish for.

5 kommentarer:

Tina sagde ...

Hold da op - hvor heldig har man lov at være ? ;o)

Håber du snart kommer dig over forkølelsen.

KH Tina

Susanne sagde ...

Hvor er den smuk ! Det var da en herlig lille historie om det ægte tilfælde :o)Rigtig god bedring til dig. Kh Susanne

Linda sagde ...

Oh, jeg havde helt glemt bemærkningen om "snotøglen på ski", den er nu gemt til senere hjemmebrug, hehe. Sne er OK når man kan stå på ski, men herhjemme gider vi vist ikke mere af det...
Jeg har ikke helt passionen for det der spinderi, men fuld forståelse for at lækre redskaber MÅ man eje ;o)
kh Linda

Anne sagde ...

Nogen gange er det de små uventede oplevelser, der gi'r de store sus; jg har aldrig prøvet at spinde,men synes i ser meget checkede og dygtige ud, jer der kan ;-))
God bedring til dig fra en, der ville ønske at her var lidt flere snestorme i DK, jeg elsker det, jo vildere jo bedre!!

britt sagde ...

Sikke da en lykkelig tilfældighed! Nogen gange gælder det bare om at gribe chancen. Spændt på at se hvad det var du ikke kunne vælge imellem....
KH Britt