torsdag, marts 31, 2005

Forår

Endelig er foråret nået til Long Island og den sidste sne smeltet. Påskeweekenden blev tilbragt i Hudson Valley nord for NYC og hos BFs forældre. Det blev til et besøg hos the Knittingsmith, Cold Spring, ejeren stod bag disken iført en Hanne Falkenberg model. Afgjort et sted jeg vender tilbage til, især fordi hun vil sælge fibre når udvidelsen af butikken er overstået. Engang når garnlageret er reduceret lidt. Niks, jeg købte ingen garn.. Søndag 20 min før gæsterne til påskemiddagen ankom, blev de her færdige:


Man skal bare se på dem, så bliver man i godt humør. Jeg har været rigtig artig, tulipanmønstret er intarsia og alle enderne er vævet ind og ikke hæftet. Babycardi'en faldt bestemt i moderens smag. Hun vil endda have garnresterne til at strikke babysokker af. BF's søster ytrede så noget om, at sådan en kunne en evt ny baby godt bruge :-)
Ellers slås jeg med Charlotte's Web og mine manglende tælleevner (hmm TV), jeg starter forfra igen i aften... Rokken, tja, det er ikke fordi jeg ikke vil, men tiden mangler ligesom. Det er årstid for selvangivelser og oveni 2 dages influenza/madforgiftning først på ugen. Men det blev til en dejlig lille time foran den igår, søndag er udråbt til rokkedag. Tid for en "non-resident alien" til at tage på arbejde.

onsdag, marts 23, 2005

Strikkeforsker, nu med rok

Første møde med Spinning Study Group of Long Island (SSGLI) var fantastisk, 40 spindere i et lokale. Der var rig mulighed for at studere forskellige roktyper. Hver aften er der et tema. Denne gang fortalte formandinden om menneskeskabte fibre. Vi fik set på bl.a. bambus, soja og mælkebaserede. Specielt Soy silk, ser spændende ud. Det var elfenbensfarvet og glansfuldt. Det kan spindes meget tyndt, altså af andre end mig. Hun havde prøvespundet og strikket nogle prøver af de forskellige materialer og fortalte om hendes erfaringer med fibrene. Vi fik små prøver, som vi selv kunne spinde. Medlemmer kan leje en rok for beskedne 10 $ pr måned, genialt for begyndere og i mødets første time kan man få hjælp af andre. Så det havde jeg arrangeret. Før kaffepausen annocerede en spinder, at hendes Ashford Traditional var til salg... så lørdag afprøvede jeg rokken og kørte hjem med MIN rok! Nej, Hanne, desværre har jeg ikke smuglet den ind på matriklen, den står frit fremme i stuen, som det kan ses på billedet. Grænseværdien er sat til 5 kg fibre på matriklen ifølge bofællen.

Ingen rok uden uld, så jeg har shoppet på internettet, desværre er der ingen fiberpushere på Long Island :-( Se hvad der idag ventede udenfor hoveddøren.

Den store runde ting er fra The Woolery. Resten er købt hos
The Bellwether, det er Romney/Finn (store hvide), Wensleydale (lille hvide) og New Zealand Wool (rosa). Begge butikker kan stærkt anbefales. Ih, hvor jeg glæder mig til at spinde. Det er blevet til for meget arbejdet på det sidste, men jeg er da igang med den anden tulipansok. Jeg har økuller, Long Island bliver nogle gange bare for meget... Fredag aften kører vi til Hudson Valley på weekend. Nu skal jeg så have ledt efter nogle fiber og garnpushere på nettet, som vi "tilfældigt" kan køre forbi og et sted at overnatte.
Dagens motto: Uskarpe billeder er bedre end ingen billeder.

lørdag, marts 19, 2005

Færdiiiii!

Først: Jeg har modtaget min præmie i Webstriks fødselsdagskonkurrence, en lækker håndcreme og læbepomade med solfaktor. Det skal nok blive brugt. Mange tak til Pia
Efter en hektisk uge har jeg endelig fået tid til at opdatere min blog. Så hektisk, at BF frivilligt tilbød at lave indisk mad i aften (normalt vil han hellere vaske op, hvilket er helt fint med mig). Der har været mindre strikkekrise på matriklen. Det hele skyldes den her:

Et supersimpelt projekt, en glatstrikket baby-cardigan med perlestriksborter på pinde nr 2.5-3 mm. Gaaaaaaaab. Bemærk dog de nuttede knapper. Normalt strikker jeg den i svensk Regnbuegarn, batikfarvet bomuld, men denne gang er det Lang Bebe købt hos Markno. Et udemærket alternativ. Garnet er måske lidt for løst tvundet efter min mening, idet strikkepinden meget let kan splitte garnet. Det eneste, der reddede den fra at blive en UFO var 2 arbejdsdage i NYC og dermed 7 timer i et tog. Jeg nåede et besøg hos The Yarn Co. De var utroligt flinke og hjælpsomme, så jeg har smuglet 5 bundter af et lækkert bomuldsgarn og en gratis opskrift til en sommerbluse med hjem. Man vælger selv garnet og så får man skræddersyet en opskrift på baggrund af ens mål, garnvalg og strikkefasthed. Et smart koncept! Normalt er jeg der i weekenden, hvor der er meget travlt og dermed mindre tid til kunderne. Men denne gang var det en helt almindelig onsdag eftermiddag.

Nå ja, så var jeg til mit første møde hos Spinning Study Group of Long Island. Som spået i et tidligere indlæg, så tegner det til et dyrt, men spændende bekendtskab. Hvorfor må Du vente med til næste post....

søndag, marts 13, 2005

Den spæde start på 2 projekter.

Jeg har vundet! I Webstrikkernes fødselsdagskonkurrence, så jeg venter spændt på, at Gruppemor Pias gave dukker op.

På billedet ses baby-Charlotte og hendes tre små venner, der bliver til et par Tulipansokkerne. Der skulle egt have været 5 venner, men de to er i restordre, øv. Men strømperne skal nu nok blive flotte alligevel.Garnet er købt i et sokke-paradis. Min erfaringer viser dog, at der ofte varer i restordre. Ser det ikke fristende ud?
I sidste uge fortalte bf, at vi skulle til Baby-Shower Påskedag og så kan det ellers være, at jeg fik startet på en babycardigan. På 3 mm pinde er det altså ikke noget hurtigt projekt, men jeg er over halvvejs. I eftermiddag tager vi ud til vingårdene på Nordgrenen af Long Island for at fylde vinlageret op. Skål!

onsdag, marts 09, 2005

Hotte Huer og Kolde Eksperimenter


Weekenden blev tilbragt i selskab med en 2-årig og hans forældre, så jeg tager en afslappet uge med eksperimenter fra 9 morgen til sen aften. De kræver konstant overvågning og ændringer af indstillinger hver 5-15 min. (Lidt lige som en 2-årig) I en kælder med larmende ventilation og instrumenter kan man jo ikke lave meget andet end at strikke i ventetiden, vel ;-) Det er foreløbigt blevet til en harmonikahue i Lang Tosca, desing Markno. Ellers er jeg igang med en baby-cardingan, der skal være færdig til påske. Så Charlotte og GAAA er på vågeblus. Hmm, ellers venter jeg (u)tålmodigt på garn til tulipansokkerne... Sidste onsdag var jeg til Long Island Knitting meetup, US version af et strik-in. Det var ganske hyggeligt. Adskillige medlemmer er også aktive i Long Island Spinning, et eller andet fortæller mig, at de damer nok skal blive et dyrt bekendtskab. Mere herom senere. Nå ja, den "gamle" sne smeltede igår og her til aften har vi så snestorm, igen!
Dagens nye læskedrik: Diet Vanilla Cherry Dr Pepper
Dagens nye forkortelse: FART = fiber acquisition road trip (tur til garn/uld messe).

onsdag, marts 02, 2005

I Fiskens Tegn

Min ide om at begynde på Charlotte's Web i weekenden gik i fisk for mine eneste 4 mm pinde var allerede i brug. Men det projekt, et felt i GAAA er lige blevet færdigt, så nu kan jeg komme igang med sjalet.

Feltet er designet af Janet Martin og er klassificeret som en af de svære, men så slemt er det heller ikke. Det var rigtig sjovt at strikke... jeg har lært mindst 3 nye masker i det felt. Er drejet vrang, når man strikker vrang bag i masken eller?
Jeg fandt en måde, men den er nok ikke den nemmeste. Højre pind stikkes fra venstre side og bagved venstre pind ind i masken og strikkes som vrang...hmm, svært at forklare. Andre forslag modtages med glæde :-)