tirsdag, september 06, 2005

Hvorfor blogger Ulla?

Fordi Jeppe(lillebror) ikke gør det ;-)
Når en strikkeforsker sidder 6000 km væk fra hjemlandet i et arbejdsmiljø med meget få kvindelig elementer, så er en strikkeblog, webstrik og andre onlinemedier en oplagt mulighed for at have kontakt med andre danskere og ikke fagnørder på. Min offentlige profil er de kolde facts, hvor mange artikler har jeg skrevet, hvor har jeg arbejdet og hvor mange forskningsbevillinger har jeg. Der er ikke megen plads til de mere kreative sider bag.
Hvorfor blev det en strikkeblog, jeg surfede en dag i lab og faldt tilfæligt over Bettinas og Fru Scwartz blogs og det kombineret med min nyerhvervede strikkebacille, tja, the rest is history.

Så vidt jeg ved, er min familie ikke klar over, at jeg har den her blog. Men de forstår heller ikke mit strikkomani... blogslines bliver åbnet, førend jeg tjekker min yahoo konto. Normalt er jeg en privat person, men engang imellem hopper jeg ud på det dybe vand f.eks. med en strikkeblog, i Jeopardy og et 9000 km langdistanceforhold... og har en (u)vane med at holde mit liv i små uafhængige kasser (iøvrigt meget praktisk dengang jeg dumpede ekskæresten). Det er rart at få kommentarer fra Jer og se, at man ikke er ene om mene noget eller give andre perspektiver på et emne. Kvinder med samme hobby som jeg, men med meget forskellige livssyn og interesser ellers, fascinerende.

Når nu USA, verdens eneste supermagt, og dets inkompetent leder, der nu to gange har vist sin manglende evne til at lede landet gennem en krise, og alle de selvcentrerede Long Island beboere, der er mere optaget at fylde deres benzinslugende SUVs, Hummers (8 km/l) og andre Urban Assault Vehicles, mens de jamre over at at benzin koster 5,75 kr/l bare bliver FOR meget. Ja, så hjælper det også på sjælefreden at kunne blogge om det og forhåbentlig have læsere, der forstår en.

Heldigvis findes der generøse mennesker og hjælpeorganisationer herover, der kan holde landet igang. Selv min arbejdsplads yder sit bidrag. Foruden at arrangere pengeindsamling, så kan NY studerende der gik på college i Louisiana og Mississippi studere her og få økonomisk hjælp til studie og boligafgift.

Så håber jeg, at andre finder historierne om livet som dansk strikker i USA læseværdige.

Why do I blog? A question several Danish knitting blog owners have probed recently. For me being an ex-pat Dane 4000 mile away from home and working in a masculine research environment, my knitting blog and the online knitting community has given me a unique opportunity to share my hobby with like-minded women. My CV contains the facts, employment, papers written, grants and the like. There is not room for the other part of me.
Some times Americans are just too different and I blog about it as well. During the last weeks I have seen an incompetent leader trying to manage the consequences of Katrina unsuccessfully, self-centered long islanders filling their gasgulphing Hummers, SUV and other Urban Assault Vehicles while complaining about the price of gas (which is half price compared to Europe). Fortunately, some of the most generous and people I have met are Americans and such people have quickly mobilized the relief effort, when the federal goverment failed.

6 kommentarer:

Tina sagde ...

Kære Ulla.

Jeps, historierne fra en dansk strikkeblogger "på den anden side" er absolut læreværdige. Jeg er inde og tjekke din blog mindst en gang daglig (jeg er ikke lige nået til bloglines endnu.....).

KH Tina

Dorte sagde ...

Jeg nyder bestemt at følge med i udenlandsdanskers strikkerier !!
Og det bliver ikke mindre hyggeligt af, at man udover at dele en hobby også deler nogle synspunkter i forhold til "den store verden" .... Gid vi aldrig må få større problemer end høje benzinpriser !
Kh Dorte

zeusstrik sagde ...

hvad sku vi gøre uden "den udsendte overthere" :O) det er så fedt at følge med hos andre med samme interesse, når der ikke lige er nogen rundt om hjørnet. Selvom dit hjørne er laaangt væk, så sås vi jo alligevel og ses forhåbentlig igen, så skriv videre så jeg kan følge med!!!!

britt sagde ...

Læseværdig? ABSOLUT! Det er meeeeget interessant at følge din færden via din blog, Ulla!!
KH Britt

Mette sagde ...

Ingen blogverden uden Strikkeforsker! Jeg synes, at det er fantastisk at dele interesse med dig - ikke mindst når du er så langt væk!! Så er verden jo alligevel lille. Længe leve internettet - som jeg ikke kan undvære!!!! k.h. Mette

Bettina sagde ...

Ja, verden ER blevet lille med Indernettet. :o) Og i hvert fald de fleste danskere deler din holdning omkring "Dubya" - det er spændende at følge med i jeres liv i det udenbyske. :o)
Jeg har hørt flere magtfulde amerikanere sige, at da Bush sagde, der skulle indledes undersøgelser for at finde ud af, hvad der var gået galt i NO, var deres reaktion: "Se i spejlet."