tirsdag, august 16, 2005

Mit første hjemmespundne projekt og lidt kvindelist

Ude i solen slangede mit allerførste projekt af hjemmespundet garn sig. Garnet er (hmmm effekt)spundet af NZ uld. Mønstret er fra min Knitting Pattern a Day kalender og hedder little leaf scarf og fra engang i april, et af de få brugbare. Meget, meget nemt mønstre, kun 8 masker, 4 pinde og 2 strikkes vrang, så perfekt til telt og bilture.

Data: ca. 75 g garn (ca. 200 m/100 g) på pinde 3.75 mm.
Diamantsokkerne er også blevet færdige, de er strikket i hjemmefarvet strømpegarn og kun Hanne kan lave nogen i samme farve.

Hos Green Mountain spinnery blev det til 2 nøgler og en rest af deres mountain mohair til en hue eller vanter, det er vildt blødt og dejligt... De har en hel del lækre og rustikke opskrifter på sweatre, børntøj og tilbehør, tjek selv deres hjemmeside. Så det var billigst at købe deres bog og den er endda signeret. GMS er et spinderi i ægte Vermont (østkysthippie) stil, de anvender uld fra lokale fårehold og anvender skånsom fiberbehandling uden brug af kemikalier. Lige noget for en naturfiberfundamentalist.... ;-)
Så en lille hemmelighed, jeg googler altid placering af garnbikse inden ture. Se GMS er i Vermont, og ultra tæt ved en N-S gående interstat (motorvej) iflg deres hjemmeside... Så var det bare at overbevise chaufføren om, at det er bedre at starte ferien lørdag morgen kl. 6.30 med at køre de 10 min til færgelejet og spare 250 km bilkørsel fremfor turen gennem NYC ;-)

My first FO knitted with homespun yarn, a pink scarf in pink NZ wool knitted using the Little Leaf Pattern from my "Knitting Pattern a Day", one of the (few) useful patterns. My few purchases from Green Mountain Spinnery are also show, their book, and some of their mountain mohair, 1 ply wool/mohair and really, really soft. GMS booth at Rhinebeck is already on the "To-do list".

4 kommentarer:

Susanne sagde ...

Elsker kvindelist!! Feriebillederne ser afslappende ud og dine indkøb ser fristende ud ;-)
God ide at google, jeg plejer også lige at tage en rundtur på nettet... man sku' jo nødig gå glip af noget ! Kh Susanne

Vivian sagde ...

Hvor er det bare et sødt tørtklæde, og lige i min ynglingsfarve (én af dem i hvert fald !) :-)

"naturfiberfundamentalist" - deeejligt ord !

KH Vivian

strikke_jane sagde ...

God gammeldags kvindelist - det er bare totalt i orden :-))
Sjovt nok så er det sjældent at mænd lugter lunten, i hvert fald ikke i mit hus.....
Rigtig sødt tørklæde. Dejligt med et nemt og afslappende strikketøj, som oven i købet er rigtig øøndigt.

britt sagde ...

Ulla, jeg havde helt sikkert også listet meget kvindemanipulation ind for at komme forbi sådan et spændende sted!! Og jeg er osse vild med "naturfiberfundamentalist!....
KH Britt