lørdag, maj 21, 2005

På skolebænken

Jeg er begyndt på spindeskole og har enelærer. Det hele foregår i Val's hule, der er et 20 m2 rum fyldt med 2 væve, 2 rokke og en hel væg fyldt med plastkasser fra gulv til loft indeholdene alle mulige slags fibre. Nå ja, der er lige 2 m2 hvor min rok kan være. Et eller andet siger mig, at min spinde og garnhobby kræver eget værelse om et par år. Første lektion var introduktion til alle mulige slags fibre, lidt fiberbehandling og basal spinding. Iøvrigt er jeg er den første elev, der kan spinder/træde for langsomt, men fik ellers ros! Jeg fik spundet shetland, islandsk og merino på flere forskellige måder. Så var der også et svensk får, der lød som spelsau eller svensk pelsuld, men original ordet er blevet forvansket, det skal jeg have opstøvet... Assistance søges. Jeg blev sendt hjem med en stor pose uld og besked om at spinde inden næste lektion...

På pindene er der en sommertop/vest i bomuld. Modellen er fra Inger's i Århus og garnet er Inger's 4 trådede bomuld sikkert identisk med Marianne Isagers bomuld for de er begge fra Heinrichsens uldspinderi i Skive. På 3 mm pinde er det jo et flerugers projekt... med det lakker mod toppen af ryggen.


I have had my first spinning lesson with Val. That was the point of no return... I am addicted. The picture shows my current knitting project, a summervest in cotton. Time to practice before my next lesson.

3 kommentarer:

Mette sagde ...

Du "spinder" da bare derudaf! Tror du ikke, at den hobby kommer til at koste en tilbygning og ikke et ekstra værelse...... Vesten/toppen ser særdeles lovende ud! Lækker farve. k.h. Mette

zeusstrik sagde ...

det må da være skønt med enetimer, selvom det kommer til at koste dig dyrt i nyt hus osv. JEg kan godt lege en af de sidste dage i juni, bare kom an!

britt sagde ...

Ulla, den top er superflot - lækker rib og lækker farve!!
Mange hilsner,
Britt