lørdag, maj 28, 2005

Om strik og kvinder i naturvidenskab

Jeg er igang med et projekt baseret på garn fra lageret. Det er næste færdigt, det skal bare sys sammen og dekoreres med noget "flyffy", så er den babyhue klar. Nu skal jeg igang med et par matchende futter.


Nu til noget helt andet, men ikke alligevel. Tak for de mange kommentarer om sommertoppen. Britt efterlod en meget tankevækkende kommentar ved sidste post.
"Ooooog man kan vel godt være lidt feminin som naturvidenskabskvinde? I know, de der mænd tager åbenbart kun kvinder der ligner noget fra det gamle DDR rigtigt seriøst....og måske især i naturvidenskab?".
Strakt tænkte jeg på en god mandelig studiekammerats kommentar, sagt i spøg: "Kvinder på Mat-Fys er på en eller anden måde gået på kompromis med deres kvindelighed...". De kommentarer kombineret med "Rip-Rap-Rup effekten" beskriver temmelig godt den fremherskende uofficielle holdning om kvinder især i de hårdere naturvidenskabelige discipliner i det 21. århundrede... Folk, både kvinder og mænd, er meget hurtige til at hentyde til andre forklaringer på succes end ens faglighed. Måske derfor ses fikse nederdele og højhælede sko sjældet på gangene... ellers duer den slags bare ikke i et laboratorium?
Ikke mere politik. :-)
Her er ferielukket de næste par dage, jeg er ca. 500-800 km nord for Long Island. God weekend!

1 kommentar:

britt sagde ...

Kære Ulla,
Vel brølt, Løve!!!
KH Britt